Mat & Dryck | Recept.

Lyxig kantarellpaj

Smarrig kantarellpaj med västerbottenost.

Chanterelles Background2 portioner eller förrätt för 4

1 schalottenlök
smör att steka i
200 g gula kantareller
1 msk majsenaredning
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
1 ½ – 2 dl Västerbottensost
1 ark smördeg
1 ägg
persilja
ev. 100 g sidfläsk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka löken och fräs den i lite smör.
2. Rensa kantarellerna och dela dem i bitar. Fräs kantarellerna några minuter i smör.
3. Blanda lök, kantareller, majsenaredning, matlagningsgrädde, vitt vin till en sås och låt koka upp.
4. Häll i Västerbottensosten i såsen och låt den puttra med. Rör till sist ned ägg och persilja och tag såsen från värmen.
5. Kavla ut smördegsarket till lagom storlek för en ugnsfast form. Degen får gärna räcka upp på kanterna som en pajbotten.
6. Häll svampstuvningen över smördegen och grädda i cirka 20-25 minuter tills pajen fått fin färg.
7. Stek eventuellt finhackat sidfläsk och strö överst på pajen.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Colourbox

Fråga experterna
Ställ dina frågor till vår panel av experter på seniorfrågor inom familjerätt, pensioner & skatter, medicin samt sex & samlevnad.
fragaexperten@senioren.se