SLUTSÅLD: Hurtigruten – från Kirkenes till Bergen
Seniorens reseklubb | Fullbokad!

SLUTSÅLD: Hurtigruten – från Kirkenes till Bergen

OBS: FULLBOKAD Vi färdas sydgående längs världens vackraste sjöresa från Kirkenes till Bergen. Under resans gång ser vi vackra fjordar och branta fjäll och slås av Lofotens vackra natur.

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-02-28

Ombord på MS Finnmarken råder en lugn atmosfär och måltiderna kommer från lokala leverantörer längs kusten. I vår resa ingår det mesta såsom flyg, övernattning i Kirkenes med välkomstmiddag, 5 nätters kryssning med helpension och vår egen kunniga färdledare.

Ur programmet

 • Om väder och vind tillåter gör vi en avstickare i Trollfjorden som är 2 km lång och endast 100 meter bred.
 • Gemensam utflykt En smak av Vesterålen med besök på Hinnöya och Trondheneshalvön.
 • Vi upplever Vegaöarnas skärgård i Helgelandskusten.
  Vi passerar de sju fjälltopparna de Syv SØstre och Torghatten, några av de klassiska sevärdheterna under resan.
 • Vi korsar Polcirkeln vid 66˚33 N.
 • Vi besöker Trondheim, Norges första huvudstad.

Resfakta

DATUM: 22-28 augusti 2017.
RESAN: Flyg Stockholm-Oslo-Kirkenes den 22 aug. Övernattning på hotell i Kirkenes 22-23 aug. Kryssning med MS Finnmarken från Kirkenes den 23 aug och ankomst i Bergen 28 aug. Flyg Bergen-Oslo-Stockholm den 28 augusti.
PRIS FÖR MEDLEMMAR I SPF SENIORERNA: 19 600 kr per person.
PRIS FÖR ICKE MEDLEMMAR: 20 600 kr per person.

I PRISET INGÅR

 • Del i insides dubbelhytt.
 • Flyg med Norwegian Stockholm-Oslo-Kirkenes och retur Bergen-Oslo-Stockholm.
 • En övernattning med del i dubbelrum på Scandic Kirkenes hotell inklusive frukost mellan 22-23 aug.
 • 2-rätters välkomstmiddag i Kirkenes (exkl dryck) den 22 aug.
 • Kryssning med Hurtigruten Kirkenes – Bergen inkl fem övernattningar del i insideshytt (USPI-hytt).
 • Busstransfers i Norge enligt programmet.
 • Utflykt En smak av Vesterålen.
 • Sex frukostbufféer.
 • Sex lunchbufféer (exkl. dryck).
 • Fem middagar (blandat buffé och 3-rätters, exkl. dryck).
 • Färdledare från Bengt-Martins hela resan.

TILLÄGG HYTTER: Fönsterhytt i fem nätter: 2 000 kr per person. Enkelrumshytt: ca 6 995 kr. Fler hyttalternativ finns.

Boka såhär  OBS: Slutsåld

Ring 054-10 24 05 eller via www.bengt-martins.se/senioren

Program

Dag 1
Avresa tidig morgon från Stockholm och ankomst kring lunchtid Kirkenes är en liten ort med ca 3400 invånare, staden ligger vid Barentshav nära ryska gränsen. Vår transferbuss hämtar oss och det finns tid att på egen hand utforska denna nordliga stad där vi befinner oss faktiskt längre österut än både Istanbul och St. Petersburg. På kvällen avnjuter vi en 2-rätters välkomstmiddag tillsammans (exkl. dryck),

Dag 2
Efter frukostbuffén beger vi oss till Hurtigrutenskajen där vi får kliva ombord MS Finnmarken. Vi avnjuter en god lunchbuffé ombord och vårt fartyg avgår strax därefter. Innan vi har nått vår slutdestination Bergen har vi färdas 240 landmil och vi kommer att lägga till i 34 hamnar. På eftermiddagen lägger Hurtigruten till vid kaj i Vardø, som är Norges ostligaste hamn. Vi fortsätter vår resa längs Varangerhalvön i Båtsfjord innan vi på kvällen gör dagens sista stopp i Berlevåg, som är känt för Norges mest berömda manskör.

Dag 3
Nattetid lägger vi till i Mehamn och Kjøllefjord. Tidig morgon lägger vi till i Honningsvåg. Staden som har ca 2 500 invånare är Norges nordligaste stad, sommartid upplevs midnattssol med dagsljus dygnet runt och under två vintermånader är staden i totalt mörker. Vi äter middag tillsammans innan vi kl 23.45 ankommer till Tromsø, en liten storstad vid Norra Ishavets strand. Tromsø är stolta att ha såväl världens nordligaste golfbana som världens nordligaste symfoniorkester och världens nordligaste universitet. Tips på utflykt: ”Midnattskonserten” i Tromsø ishavskatedral fyller kyrkan av norsk folkmusik, klassisk musik och psalmer (ca 600 kr per person)

Dag 4
Denna dag kommer bli en dag att sent glömma, vi passerar ögrupperna Lofoten och Vesterålen som är något en höjdpunkt på vår resa. Om tid och vädret tillåter gör vi en avstickare in i den fantastiska Trollfjorden, havsörnens rike och en fjord på endast 2km längd och 100 meter bredd, bergsväggarna kommer så nära fartyget att vi nästan kan ta på dem. Mot kvällningen lägger vi till i Svolvaer, huvudorten på Lofoten.
Här genomför vi vår gemensamma utflykt ”En smak av Vesterålen” där vi besöker Hinnöya med sina vackra fjordar och branta fjäll, vi lär oss om historien bakom detta vackra landskap under vår 4h långa utflykt som även tar oss till Trondheneshalvön.

Dag 5
Vi kommer att passera polcirkeln vid 66° 33 N. Polcirkeln förflyttas ca 15 meter per år (p g a planeternas gravitation) så jämförelsevis med de äldre kartböckerna ligger inte dagens polcirkel på samma ställe. Längs Helgelands kust ligger legenden om de sju fjälltoppar ” de Syv Søstre”, på mellan 900 och 1000 meter höjd.
För att avsluta dagens fantastiska vyer åker vi förbi Torghatten, det 260 meter höga fjället med ett hål rakt igenom sig.

Dag 6
Under tidig morgon har vi kommit fram till Trondheim, Norges första huvudstad. Trondheims mest kända byggnadsverk är katedralen Nidarosdomen som vi man kan besöka genom utflykten ”Trondheim med Nidarosdomen” (ca 530 kr per person). Nidarosdomen byggdes mellan år 1070-1300 och hade namnet ”Cor Norvegiae” (Norges hjärta) innan reformationen 1537. Katedralen är byggd över St. Olavs begravningsplats.

Dag 7
Bergen är en internationell stad med småstadens charm, de mest kända sevärdheterna är Hansakajen Bryggen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. När vi kommer iland i Bergen har vi färdas dryga 2400 km av unika naturupplevelser. Vår buss väntar på oss för att ta oss ut till flygplatsen där vi flyger tillbaka till Stockholm och landar kvällstid.

 

Boka såhär OBS: Slutsåld

Ring 054-10 24 05 eller via www.bengt-martins.se/senioren

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-02-28
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.
fragaexperten@senioren.se