SLUTSÅLD: Lissabon – Kontrasternas stad
Seniorens reseklubb | 24-28 SEPTEMBER

SLUTSÅLD: Lissabon – Kontrasternas stad

SLUTSÅLD: Portugals huvudstad Lissabon ligger vackert beläget på sju kullar. Här finns något för alla, från pittoreska gränder i stadsdelen Alfama till lyxkvarter i Chiado med sina ståtliga hus och märkesbutiker. Svensktalande Isabel tar oss med till sina smultronställen och visar er sin egen stad.

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-01-16

Ur programmet

 • Vi bor på centralt beläget fyrstjärnigt hotell.
 • Stadstur med buss där vi ser Rossiotorget, paradavenyn Avenida da Liberdade, Marques de Pombaltorget och Miradouro São Pedro de
 • Alcantara med utsikt över staden. Vi besöker Chiados lyxkvarter, Jeronimoklostret och Lissabons symbol Belemtornet och äter trerätters lunch inkl vin/öl.
 • Mot tillägg: Heldagsutflykt till ”Den blå kusten”. Mot Azeitão och vinkällaren J. Maria da Fonseca. Besök i familjens herrgård med vinprovning.
 • Tvårätters lunch i fiskebyn Sesimbra med utsikt över Atlanten. Möjlighet att bada. Hemligt inslag.
 • Upplev Alfama, den gamla stadsdelen, till fots med Isabel. På kvällen trerätters avskedsmiddag på en av Isabels favoritrestauranger.

Vår guide

Isabel Höckert är född i Portugal, gift med en svensk och har jobbat i mer än 30 år på Portugals turistbyrå i Stockholm. Nu är hon tillbaka och förverkligar sin dröm att visa Portugals smultronställen.

Resfakta

DATUM: 24 – 28 september
PRIS FÖR MEDLEMMAR: 9 950 kr
PRIS FÖR ICKE MEDLEMMAR: 10 450 kr

TILLÄGG
Enkelrum: 1 950 kr

I PRISET INGÅR

 • Svensktalande reseledare.
 • Flyg Arlanda-Lissabon t/r.
 • Transfer flygplats-hotell t/r.
 • Del i dubbelrum med frukost 4 nätter.
 • 1 trerätters lunch inkl öl/vin.
 • 2 trerätters middagar inkl öl/vin och vatten.
 • 1 kaffe med dopp.
 • 2 stadsrundturer.
 • Alla gemensamma transporter på resmålet.
 • Övriga besök enligt program.

TILLVAL (Bokas innan avresa!)
* Trerätters middag inkl öl/vin med fadoshow: 850 kr.
* Costa Azul med lunch & vinprovning: 950 kr.

Bokning OBS: SLUTSÅLD

Reseskaparna 08-94 40 40 eller på Reseskaparna.se

Hela programmet:

DAG 1: STOCKHOLM – LISSABON
Direktflyg från Stockholm Arlanda. Väl framme på flygplatsen möter vi vår svensktalande reseledare och guide, Isabel Höckert, som tar oss med till vårt fyrstjärniga hotell, Neya, som ligger centralt beläget i Lissabon. Gemensam middag på hotellet. (M)

DAG 2: STADRUNDTUR
Tillsammans med Isabel kommer vi att få lära känna Lissabon genom en stadsrundtur med buss. Vi får höra om stadens rika historia. Vi ser Rossiotorget i hjärtat av Lissabon, paradavenyn Avenida da Liberdade, Marques de Pombaltorget och åker mot Miradouro São Pedro de Alcantara med vacker utsikt över staden. Vi passerar även lyxkvarteren i stadsdelen Chiado. Vi fortsätter till den historiska och kulturella stadsdelen, Belem, med det magnifika Jeronimoklostret som grundades av kung Manuel, designades av arkitekten Boytac och anses vara kronjuvelen av manuelinsk konst.
Vi stannar och fikar vid Jeronimoklostret. Efter fikat fortsätter vi till Belemtornet, ett medeltida vakttorn som har blivit Lissabons symbol. Vi ser även Upptäckarmonumentet, ett monument som byggdes till minnet av Henrik Sjöfarares död. Stadsrundturen slutar vid Rossiotorget där vi äter gemensam lunch. Eftermiddagen är fri för att upptäcka Lissabon på egen hand. Museerna är öppna och där finns bra restauranger för de som vill fortsätta denna dag i kulturens tecken. (F,L)
Tillval Fadokväll:
Denna kväll kan de som vill följa med Isabel på Fadorestaurang. Fadon är Portugisernas egen blues. Vi äter en trerättersmiddag inklusive öl/vin och njuter av den vackra sången. Transfer tur och retur ingår. (F,L)

DAG 3: EGEN DAG /DEN BLÅ KUSTEN
En egen dag att utforska Lissabon eller följ med Isabel på en heldagsutflykt till den blå kusten. (F)
Tillval utfärd:
Costa Azul med lunch och vinprovning. Färden går mot Azeitão och vinkällaren J. Maria da Fonseca som bland annat producerar Piriquitaviner. Vi besöker deras trevliga familjeherrgård med gamla anor där vi gör en vinprovning som avslutas med deras söta Moscatelvin (Sautere), Setubal. Efter vinprovningen fortsätter vi till den trevliga fiskebyn Sesimbra. Lunchen består av blåmusslor i vitt vin, grillad svärdfisk och en god efterrätt. Här kan vi sitta och njuta efter maten och se ut över den blå Atlanten. De som vill kan ta sig ett dopp. Åter Lissabon. Fri tid för egna aktiviteter på kvällen. (L)

DAG 4: ALFAMA & AVSKEDSMIDDAG
På förmiddagen ser vi Alfama, den gamla stadsdelen till fots med Isabel. Vi går längs de krokiga gatorna och gränderna och lär oss med om det ”gamla Lissabon” med dess anekdoter och historia. Eftermiddagen egen tid att se mer innan vi samlas för en trevlig trerätters avskedsmiddag. (F,M)

DAG 5: HEMRESA
Strax efter lunch blir vi hämtade med bussen för att bege oss till flygplatsen för hemresa.
Direktflyg till Stockholm Arlanda. (F)

Bokning OBS: SLUTSÅLD

Reseskaparna 08-94 40 40 eller på Reseskaparna.se

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-01-16
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.
fragaexperten@senioren.se