Pekings pärlor – Kultur och shopping
Seniorens reseklubb | Seniorens reseklubb

Pekings pärlor – Kultur och shopping

På denna resa utforskar vi Peking lite närmare. Vi besöker världens största kejsarpalats, färdas med cykeltaxi bland gränderna, lagar dumplings och bestiger Kinesiska muren. Vi kommer även träffa kinesiska seniorer. Passa på att köpa julklappar redan nu med många fina fynd.

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-03-01

RESFAKTA
Datum: 18-25 oktober.
Resan: Direktflyg Arlanda-Peking med Air China.
Pris för medlemmar i SPF Seniorerna: 13 600 kr per person med del i dubbelrum.
Pris för ickemedlemmar: 14 600 kr.

I PRISET INGÅR
• Flyg med Air China i ekonomiklass inkl skatter och avgifter.
• Övernattning 6 nätter i dubbelrum på mellanklasshotell inkl frukostbuffé
• Samtliga transporter till/från flygplats och till sevärdheter enligt program.
• Fullständigt program inklusive inträden till sevärdheter.
• Egen svensktalande färdledare under hela vistelsen samt medföljande representant från Lotus Travel.
• Nio måltider enligt program (5 luncher och 4 middagar inkl. måltidsdryck)
• Dricks till guide och chaufför.
• Turistvisum till Kina för svenska medborgare.
• Informationsskriften ’’Lotus Lilla Blå’’.

TILLÄGG
Enkelrumstillägg: 1 750 kr/person.
Tillvalspaket: Akrobatikshow och BBQ-middag, 350kr/person. Bokas och betalas senast 30 dagar före avresa.

Ur programmet

* Vi besöker Den förbjudna staden, Himmelska fridens torg, åker cykeltaxi i hutongområdet och gör hembesök hos en kinesisk familj som bjuder på te.
* Övriga utfärder går bland annat till Sommarpalatset, Himmelens tempel och Lamatemplet.
* I en kinesisk park upplever vi morgongymnastik och testar Taiji.
* Chans att fynda fina pärlor i en pärlaffär och siden i en sidenaffär.
* Matlagningskurs där vi lär oss laga dumplings.
* Besök på dagcenter för seniorer där pensionärer berättar om hur de tillbringar sina dagar.
* Promenad på Kinesiska muren, därefter fotmassage.
* Avslutningsmiddag med Pekinganka.

Boka här:

Boka direkt hos Lotustravel eller ring 08-545 188 40
Uppge kod SENIOREN för rabatt.

Dagsprogram:

Dag 1 – 18 oktober
Avresa med Air Chinas direktflyg till Peking. Middag, förfriskningar och frukost serveras ombord.

Dag 2 – 19 oktober
Vi anländer på förmiddagen, lokal tid och möts på flygplatsen av vår egen svensktalande guide som är med oss under hela veckan. För att komma in i den lokala tiden så kör vi igång med vårt program direkt. Först på tur är ett besök vid det vackra Sommarpalatset där vi promenerar längs med Kunmingsjöns strand samt ser Långa gångens fina målningar. Vi äter vår första kinesiska lunch och checkar sedan in på hotellet där vi får lite tid för vila och uppackning innan vi samlas för gemensam välkomstmiddag på kvällen.
Lunch och middag ingår.

Dag 3 – 20 oktober
Idag börjar vi med att besöka världens största kejsarpalats, Den förbjudna staden. Här inne levde kejsarna helt isolerade från omvärlden ända fram till 1911. Intill palatset ser vi det enorma torget Himmelska fridens torg, där många av landets lyckligaste men även mest tragiska händelser ägt rum. Vi äter lunch och beger oss sedan in i Pekings gamla charmiga hutongområden där vi kommer vardagslivet nära inpå från våra cykeltaxis. Vi får en trevlig inblick av livet i Kina då vi gör ett hembesök hos en kinesisk familj där vi bjuds på en kopp te.
På kvällen äter vi gemensam middag.
Lunch och middag ingår.

Dag 4 – 21 oktober
Tidigt på morgonen beger vi oss till en av Pekings parker där stadens pensionärer sjunger och dansar och tränar in den nya dagen med klassisk morgongymnastik. Vi får själva testa den kinesiska rörelsekonsten Taiji. Vi fortsätter sedan till Himmelens tempel som anses vara en av Kinas vackraste byggnader med sitt blåglaserade tak. Kina har länge varit världens största producent av sötvattenspärlor och i en pärlaffär får vi en introduktion i hur framställningen går till samt får se vackra pärlor i otaliga former och färger.
Vi får sedan testa våra kunskaper i kinesisk matlagning under en kurs där vi, tillsammans med en professionell kock, själva tillagar de smaskiga degknytena dumplings som också utgör dagens lunch.
På eftermiddagen strosar vi runt i det trevliga området Nanluoguxiang där gatorna är kantade av roliga affärer som säljer allt från hantverk och konst till det absolut trendigaste modet. En spännande mix av gammalt och nytt. Kvällen är programfri för middag på egen hand. Vår guide tipsar gärna om trevliga matställen.
Lunch ingår.
(De som önskar kan boka ett tillvalspaket för kvällen: En fartfylld och halsbrytande akrobatikshow samt en härlig BBQ-middag.)

Dag 5 – 22 oktober
På förmiddagen besöker vi ett dagcenter för seniorer där vi gör en rundvandring. Vi får möta Pekings pensionärer och se och höra hur de tillbringar sina dagar. Vi kommer även att utöva en aktivitet tillsammans. Efter besöket äter vi lunch.
För 5000 år sedan började man framställa siden i Kina och i en sidenaffär får vi lära oss hur framställningen går till samt fynda bland de vackra tygerna.
Vi gör sedan ett besök till Lamatemplet som är det finaste tibetansk-buddhistiska templet utanför Tibet. Vi återväder sedan till hotellet för lite vila innan vi på kvällen samlas för middag tillsammans.
Lunch och middag ingår.

Dag 6 – 23 oktober
Att promenera på Kinesiska muren är en upplevelse att minnas för resten av livet. Vi besöker en av de vackraste delarna vid Mutianyu. Den ligger vid bergen norr om Peking och vägen dit går genom vacker landsbygd och mysiga byar. Vi åker linbana den sista biten och belönas med en fantastisk utsikt. Vi får höra om murens spännande historia samt givetvis promenera på muren i egen takt. Vi äter lunch och fortsätter sedan tillbaka till Peking för en välbehövlig fotmassage. Resten av dagen och kvällen är programfri för middag på egen hand. Vår guide tipsar gärna om trevliga matställen.
Lunch ingår.

Dag 7 – 24 oktober
Programfri dag för egna aktiviteter. Kanske kompletterar du den sista shoppingen eller bara strosar runt på stan och i de fina parkerna. Vår guide finns tillgänglig och kan komma med förslag på aktiviteter.
På kvällen samlas vi för gemensam avslutningsmiddag och vad passar då bättre än den delikata Pekingankan?
Middag ingår.

Dag 8 – 25 oktober
Transfer till flygplatsen för hemresa mot Arlanda. Vi landar samma dag på eftermiddagen, lokal tid.

Boka här:

Boka direkt hos Lotustravel eller ring 08-545 188 40
Uppge kod SENIOREN för rabatt.

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-03-01
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.
fragaexperten@senioren.se