Res i Draculas fotspår
Seniorens reseklubb | 10-15 MAJ

Res i Draculas fotspår

10-15 MAJ: Res med oss till sägenomspunna Transsylvanien. Under sex dagar äter vi gott, provar mousserande viner, ser Parlamentspalatset, besöker slott och medeltida städer i sällskap av svensktalande guide. Resan är skräddarsydd för Seniorens läsare.

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-12-06

Följ med på en rundresa i Transylvanien: Bukarest – Bran – Sighisoara – Sibiu

 • Besök till Parlamentspalatset i Bukarest där den rumänske diktatorn Ceausescus höll hov. Välkomstmiddag med folkloreunderhållning.
 • Vi reser mot Karpaterna, besöker en vinkällare och far vidare till byn Bran där Draculas Slott ligger. Middag med vampyrinslag.
 • I den medeltida staden Sighisoara ligger Vlad Pålspetsaren ”Draculas” födelsehus där vi äter middag.
 • Besök hos fåraherdefamilj i byn Sibiu som även kallas staden med tusen ögon. Passa på att besöka butikerna.
 • Rundresan avslutas i SInaia, en ort som minner om Rumäniens storhetstid under Hohenzollerndynastin. Besök i vackra Peles Slott.
 • Detaljerat program nedan

Resfakta

Datum: 10-15 maj.
Pris för medlemmar: 12 500 kr
Pris för icke-medlemmar: 13 500 kr
Tillägg enkelrum: 1 400 kr för fem nätter

Välkommen på informationsträff

Bor du i Stockholm eller har vägarna förbi huvudstaden, och vill veta mer om resan? Välkommen på ett event med bildvisning av resmålet.  Presentationen hålls av den svensktalande guiden Gloria Vintila Andersson, måndagen 19 februari kl 17:30 i Lotus lokaler på Sankt Göransgatan 66 i Stockholm.

Intresserad? Anmäl dig till: event@lotustravel.se

Dölj faktaruta

I PRISET INGÅR

 • Flyg Arlanda-Bukarest t/r.
 • Fem nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard (Du kan alltid lämna önskemål om att dela rum. Hittar vi någon att dela med återbetalar vi enkelrumstillägget.)
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inkl samtliga entréavgifter enligt program
 • Frukost alla dagar samt sju måltider inkl mineralvatten. På första och sista middagen ingår 1 glas vin/öl/läsk.
 • Alla transporter på resmålet.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter

 

BOKNING:

Boka här hos Lotus:  Eller ring 08-545 188 40.

Uppge kod SENIOREN för rabatt.

Den svensktalande guiden Gloria Vintala följer med på resan.

PROGRAM

Dag 1: 10 maj

Avresa från Arlanda med direktflyg till Bukarest. Under flyget med det rumänska flygbolaget BlueAir har ni möjlighet att köpa en prisvärd lunch (måltiden ombord ingår inte). På Bukarest flygplats välkomnas vi av år svensktalande guide med lokalproducerad snaps och bakelser redan på flygplatsen.
Vi börjar vår vistelse i Bukarest med ett besök till Parlamentpalatset, världens näst största myndighetsbyggnad efter Pentagon, ett bevis på den rumänske diktatorns Ceausescus storhetsvansinne och en unik sevärdhet. Om tiden tillåter så gör vi ett besök inne på palatset. Efter incheckning på ett centralt och charmigt hotell fortsätter vi att utforska ’’Lilla Paris’’ tillsammans med vår guide. Bukarest är en kontrasternas stad, med fin art nouveau arkitektur uppblandad med gråa byggnader från Ceausescus tid. Charmen och blandningen av post-diktatur och mellankrigsperiod gav även Bukarest smeknamnet ’’Nya Berlin’’.
Den guidade promenaden avrundas med en traditionell rumänsk välkomstmiddag med folkloreunderhållning på en stadens mest populära restauranger.
Lunch på egen hand, middag ingår.

Dag 2: 11 maj

På morgonen, efter frukost, checkar vi ut från hotellet och påbörjar vår resa med buss mot Karpaterna, vi färdas på små vägar genom byar och fin natur. Vi stannar för en bensträckare samt besöker en speciell vinkällare där vi får en vinprovning av lokala mousserande viner, samt lunch på vägen tills vi når byn Bran, där Draculas Slott är belagt.
Här checkar vi in på ett mysigt pensionat byggt i lokal anda, precis nedanför Draculas Slott. Vi besöker slottet för att få reda på sanningen bakom myten om vampyrgreven. Därefter får vi chansen att spendera lite tid och kanske även pengar på den lokala marknaden som är ett potpurri av färger, dofter och smaker. Vår guide rekommenderar att ni provsmakar ostarna och kanske inhandlar en vacker rumänsk blus.
En speciell och rolig middag med vampyrinslag serveras på vårt hotell och eftersom vi övernattar så nära slottet blir vi utrustade med krucifix och vitlök.
Lunch och middag ingår.

Dag 3: 12 maj

Vi lämnar Draculas Slott på en brant klippa bakom oss och färdas mot Sighisoara. På vägen dit stannar vi till i staden Brasov, där vi får en guidad rundtur av gamla staden. Efter rundturen kommer det finnas tid för lunch på egen hand, samt shopping på gågatan och i små mysiga gränder kring gamla staden.
Efter lunch fortsätter vi mot Transsylvaniens pärla, medeltida staden Sighisoara. Här tar vi en intressant guidad promenad på det medeltida citadellet, samt får en stund att utforska borgen på egen hand innan vi äter middag i Vlad Pålspetsaren “Draculas” födelsehus. I Sighisoara övernattar vi på ett trevligt centralt hotell.
Lunch på egen hand, middag ingår.

Dag 4: 13 maj

Efter frukost lämnar vi Sighisoara och åker mot Sibiu genom vinregionen Tarnave, och anländer till byn Sibiel där vi äter lunch på en rustik innergård som ägs av en fåraherdefamilj där de bjudit in en autentisk fåraherde som kommer berätta om traditionen med detta typiskt rumänska yrke. Efter en hemlagad och smakrik lunch checkar vi in på ett trevligt hotell i staden Sibiu, gångavstånd från gamla staden. Sedan går vi en guidad promenad genom Sibiu, för att upptäcka mer av saxiska Siebenbürgen, som den tysktalande befolkningen kallar Transsylvanien. Sibiu, kallas även “staden med tusen ögon” har en mystisk charm. Eftermiddagen och kvällen är fri på egen hand, passa på att titta in i någon av stadens alla butiker och ät en god middag på någon av de trevliga restauranger som erbjuds. Vår guide bistår gärna med tips på restauranger.
Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 5: 14 maj

Efter en förmiddag i Sibiu, med tid för shopping och lunch på egen hand, åker vi mot Karpaterna igen. Vi stannar denna gång i Sinaia, och checkar in på ett trevligt hotell nära Peles Slott. Sinaia är en tjusig liten ort som påminner om Rumäniens nostalgiska glanstid under den kortvariga dynastin av Hohenzollern. Ta en promenad i den kungliga parken bredvid det gamla casinot, beundra det karpatiska landskapet ta en titt på den historiska tågstationen därifrån Rumäniens sista kung lämnade sitt land i exil 1948. Vi äter en fin avskedsmiddag i Sinaia.

DAG 6: 15 maj

Tidigt på morgonen besöker vi kungafamiljens sommarresidens och tillika Rumäniens vackraste slott, Peles Slott, byggd i nyrennässans stil. Vi fortsätter därefter mot flygplatsen och hinner med en sista lunch innan det är dags att ta avsked från vår svensktalande guide som säger “La revedere”!
Lunch ingår.

FLYG:
10 maj Arlanda – Bukarest 09:55 – 13:40 Blue Air
15 maj Bukarest – Arlanda 16:35 – 18:30 Blue Air

Hotellrum: Se Lotus bokningssida

BOKNING:

Boka här hos Lotus:  Eller ring 08-545 188 40.

Uppge kod SENIOREN för rabatt.

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-12-06
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.