Upplev Thailand och Kambodja
Seniorens reseklubb

Upplev Thailand och Kambodja

Mae Phim kallas Thailands fruktträdgård och är ett Mecka för fisk- och skaldjursälskare. Här tillbringar vi tolv dagar med härliga bad och utflykter innan vi far vidare till det berömda tempelområdet Angkor Wat i Kambodja.

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-10-02

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken. Det är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär.
Mae Phim passar bäst för den som vill uppleva lokalt thailändskt vardagsliv samtidigt som man har en avkopplande semester.
Här finns ca 60 små familjeägda restauranger, kaféer och butiker. Prisnivån ca 30 procent lägre jämfört med »charterorterna« i Thailand. Klimatet är bra året om, även under regnperioden är det oftast soligt och alltid varmt.

Ur programmet:

 • Utflykt till Rayong akvarium som visar djurlivet i vår del av Siamviken och ger en fristad åt utrotningshotade sköldpaddsarter.
 • Utfärder: handelsträdgård för orkidéer; shopping i staden Rayong och middag på den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar; fruktodling där vi får äta så mycket frukt vi orkar och besök på lokal marknad.
 • Kvällstur på flodbåt med middag samt »skådespel« med eldflugor.
 • Två dagar i Kambodja där vi besöker det berömda tempelområdet Angkor Wat och Angkor museum. Utflykt till Banteay Srei. Middag med show på lokal restaurang.
 • Sista natten bor vi på ett fyrstjärnigt hotell vid Bangkoks flygplats där vi äter en gemensam avskedsmiddag.

Resfakta

DATUM: 2-17 november.
PRIS FÖR MEDLEMMAR I SPF SENIORERNA: 29 985 kr.
PRIS FÖR ICKE MEDLEMMAR: 31 985 kr.
TILLÄGG: Enkelrum: 4 200 kr. (Den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för eget bruk).

I PRISET INGÅR

 • Flyg t/r inkl alla kända skatter och avgifter. Avresor från Arlanda, Kastrup, Landvetter, Umeå, Helsingfors.
 • Transfer med egen buss t/r flygplatsen – hotellet.
 • Visumkostnad till Kambodja.
 • Påkostade frukostbufféer på det 4-stjärniga hotellet i Kambodja samt i Bangkok.
 • I Mae Phim enkel frukost, ibland som buffé.
 • 14 middagar på olika lokala restauranger och hotellen.
 • Lunch dag 13, 14 och 15.
 • Tre helkroppsmassager à ca en timme.
 • Svenska reseledare och svensktalande lokalguider.
 • All dricks under måltider och utfärder.

Bokning

Boka din resa på www.cksresor.se eller ring 044-209 090.

 

Preliminärt program Thailand-Kambodja:

Dag 1
Vår resa startar avresa från Arlanda med Finnairs Airbus via Helsingfors. Flygtiden till Helsingfors är ca en timma och därifrån till Bangkok ca 9 timmar och under flygningen serveras dels middag och dels frukost. OBS att inte bara maten utan även drycker är gratis.

Dag 2
Vi landar tidigt på morgonen lokal tid (sex timmars tidsskillnad) och efter passering av passkontrollen tar vår buss och reseledare oss till Mae Phim, det tar ca två timmar plus en bensträckare. När vi kommer dit gör vi först en kort orienteringstur innan vi bjuds på lunch på hotellet. Kanske vill ni redan nu ta ert första dopp i vad som anses vara Thailands renaste badvatten innan vi äter vår välkomstmiddag vid hotellets pool.

Dag 3-12
I Mae Phim slappnar man av från vardagen, här existerar inte ordet stress. De stora upplevelserna är att åka med på utfärderna, bada i det kristallklara vattnet, få massage och ta promenader utmed den långa stranden.

Dag 13
Vi startar kl. 08.00 från Mae Phim och vår buss och reseledare oss de ca 38 milen (tar ca 6 timmar) mot Kambodja och där vi strax före gränsen stannar för gemensam lunch på en lokal restaurang. Efter gränspassagen och visering (ni behöver endast ha med er två foton, resten ordnas vid gränsen) kör vi vidare mot Siem Reap och Angkor Wat och när vi anländer dit gör vi först en kort orienteringstur innan vi checkar in på vårt 4-stjärniga hotell. Middag på lokal restaurang.

Dag 14
Efter frukost börjar vi dagen med en utflykt till Banteay Srei, känt för sina ristningar i den rosa sandstenen och därefter äter vi en gemensam lunch på lokal restaurang. Eftermiddagen kommer sedan att ägnas åt besök på flera kända platser och det berömda tempelområdet Angkor Wat som var grunden till Khmerernas imperium, här vi får njuta av tempelområdet ända fram till solnedgången. Middag med show på lokal restaurang.

Dag 15
Efter frukost gör vi ett besök på Angkor Museum och därefter lunch på lokal restaurang. Efter lunchen påbörjar vi vår färd till Thailand och 4-stjärniga hotell Novotel vid Bangkoks flygplats dit vi anländer på kvällen efter ca 35 mils färd (tar ca 6 timmar) och här äter vi en gemensam middag.

Dag 16
Hemresa enligt nedanstående tider.

I resans pris ingår – utöver det ovanstående under dagarna i Kambodja följande 6 utfärder i Mae Phim:

 • Tre timmars utfärd till Rayong akvarium – ett projekt från det Thailändska kungaparet som visar djurlivet under ytan i den del av Siamviken vi befinner oss samt ger en ”fristad” åt utrotningshotade sköldpaddsarter. På väg tillbaka mot Mae Phim besöker vi också ett tempel som ”vaktas” av en flock – snälla – apor.
 • Halvdags naturutfärd till en handelsträdgård med bl.a. orkidéförsäljning, en riktigt genuin fiskeby, Mae Phims ”Lilla Venedig” m.m.
 • Halvdags shopping- och middagsutfärd till shoppingcentra i staden Rayong och den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar (www.tamnanpar-rayong.com)
 • Halvdagsutfärd till en enorm fruktodling där vi guidas runt samt får äta så mycket frukt vi orkar
 • Eftermiddagsutfärd till en lokal marknad
 • Kvällsutfärd till en flod där vi åker båt med middag ombord samt upplever ”skådespelet” med Eldflugor

Bokning

Boka din resa på www.cksresor.se eller ring 044-209 090.

Resefakta

Valuta: 100 Bath = ca 25 SEK

Vårt hotell Princess i Mae Phim:
Hotellet har en rejält stor trädgård och ligger direkt vid stranden utan mellanliggande väg och har restaurang, pool, mm. Rummen är enkla men välutrustade, alla rum har balkong, dusch/wc, hårtork, vattenkokare, kaffe/tepåsar, luftkonditionering, TV och kylskåp.

Prel. flygtider (nedanstående tidsexempel kan variera, de som står på er flygbiljett är alltid de som till sist gäller)

Utresa: 

Avr. Arlanda 14.10
Avr. Kastrup 13.20
Avr. Landvetter 12.55
Avr. Umeå 12.10
Avr. Helsingfors 17.00
Ank. Bangkok 07.25

Hemresa

Avr. Bangkok 09.05
Ank. Helsingfors 14.55
Ank. Arlanda 16.10
Ank. Kastrup 16.50
Ank. Landvetter 16.30
Ank. Umeå 16.00

Om Mae Phim:

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken och där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet. I Mae Phim finns fortfarande knappt någon utländsk turism förutom det fåtal svenskar som köpt lägenhet eller hus här.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex. vis Phuket.

Mae Phim passar bäst för den som vill uppleva lokalt thailändskt vardagsliv samtidigt som man har en avkopplande semester.

Denna del av Thailand är mest känd för sina långa, vackra och nästan helt folktomma stränder. Det är absolut ingen risk att man ska trängas med andra eftersom stranden är så lång. Här finns inte heller några strandförsäljare och högljudda barer.

I Mae Phim finns ca 60 små familjeägda restauranger sida vid sida mellan stranden och strandvägen och utmed denna finns också flera kaféer, små butiker av olika slag, uttagsautomater mm.

Prisnivå: Tack vare att många thailändare själva tillbringar sina weekends och semestrar här är prisnivån ca 30 procent lägre jämfört med ”charterorterna” i Thailand.

Klädinköp: Ni kan till verkligt lågt pris sy upp såväl dam- som herrkläder hos en skräddare inte långt från Mae Phim.

Marknaden: Marknaden i Mae Phim skiljer sig väsentligt från de större städernas. Här dignar inte borden av piratkopior av klockor eller kläder, i stället är det bybor som säljer det man behöver för det vardagliga livet som mat, frukt, verktyg mm. Det är en sann upplevelse att strosa omkring på det lilla marknadsområdet och känna att det här är en genuin thailändsk marknad.

Klimatet: Klimatet i Mae Phim är betydligt skönare än i södra Thailand, till exempel Phuketområdet. Mae Phim ligger ca 50 mil längre norrut från ekvatorn än Phuket vilket gör att man här slipper den ofta olidliga hetta och fuktighet som råder i Phuketområdet. Dessutom blåser det nästan ständigt en skönt svalkande havsbris i Mae Phim. Klimatet är bra hela året om och även under regnperioden är det oftast soligt och alltid varmt. Det förekommer självklart regnskurar men sällan sådana oväder som man kan få uppleva i södra Thailand.

Det som inte finns i Mae Phim är charterturism, ”flickbarer”, höga priser (”allt” är billigare här än på charterorter), efterhängsna försäljare mm. Här härskar lugnet.

Mae Phim är med andra ord ett utmärkt resmål för dig som vill ha en avkopplande semester med god mat, sköna bad, härlig massage och vänlig atmosfär.

Dölj faktaruta
Tidningen Senioren
Publicerad 2017-10-02
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.
fragaexperten@senioren.se