Inte slut i rutan
Marianne Rundström Foto: Tomas Södergren
Nyheter

Inte slut i rutan

När populära programledaren Marianne Rundström plötsligt sa upp sig från sin tjänst på SVT var det många som blev överraskade. Hon som slagits för att äldre ska fortsätta att synas i rutan oavsett om de passerat 67!

Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-05-16

Det var i torsdags (11 maj) som nyheten spreds via Expressen. Marianne Rundström, 66, säger upp sig därför att hon känner sig åsidosatt när tv-programmet Gomorron Sverige läggs ner för att ersättas av en Morgonstudio där hon inte är tilltänkt att finnas med.
– Så är det egentligen inte. Jag har funderat länge och kommit fram till att det är en bra anledning att sluta. Jag vill fortsätta att utvecklas och det kommer jag att kunna göra på annat håll, berättar Marianne Rundström.

Privilegium

– Jag är medveten om att jag är priviligierad som kan resonera så. Men det är en stor sak att gå från att ha varit fastanställd sedan tjugoårsåldern till att vara sin egen, säger Marianne Rundström.

Årets Senior

Hennes bok ”Passé – de ofrivilliga pensionärerna” blev en uppgörelse med den diskriminerande synen på äldre och fick ett stort genomslag i höstas. Av Seniorens läsare utsågs hon till Årets Senior 2016 och M-magasins läsare röstade fram henne som Årets Maktmappie. I juli gör hon sina sista Gomorronprogram som sänds från Almedalen.
Räkna med att Marianne Rundström kommer att fortsätta synas och höras även efter det!

Text: Gunilla Lindahl

Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-05-16

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas