Nyheter

SPF Seniorerna lyfter bostadsfrågan

För att äldres behov av bostäder ska kunna tillgodoses måste det börja byggas mer tillgängligt och till rimligare priser. Hur det ska gå till kommer en rad experter att säga sitt om på SPF Seniorernas andra seminarium i Almedalen.

Publicerad 2015-06-30

Webbsändning:

En utgångspunkt för dagens diskussion är hur det kan komma sig att hyran för en tvårumslägenhet på ett trygghetsboende kan skilja 6 000 kronor mellan olika kommuner.

En annan kritisk fråga som SPF Seniorerna vill lyfta är om en pensionär idag egentligen har råd att flytta till en nyproducerad bostad.
Och hur kan vi i Sverige bli bättre på att bygga och renovera tillgängligt?

Bostadsfrågan är en av SPF Seniorernas högst prioriterade och därför lyfter man den särskilt under politikerveckan i Almedalen.

Förbundet har nyligen också tillsatt en sakkunnig i bostadsfrågor – Fredrik von Platen, presenterad i en längre intervju här på veteranen.se.

Han får en huvudroll på dagens seminarium, som kan följas direkt på spfseniorerna.se, tillsammans med flera tunga aktörer:

•    SABO (Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag) som företräds av Jonas Högset, ansvarig för nyproduktion och fastighetsutveckling.
•    Jarmo Lindén, Director för The Housing Finance and Development Centre of Finland.
•    Eva Samuelsson, som leder utredningen ”En förbättrad bostadssituation för äldre” och som lägger fram sina resultat senare i år.
•    Jonas Hammarlund, utredningssekreterare för ”Bättre konkurrens för ökat bostadsbyggande”.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas