SPF Seniorerna: Respektlöst av Telia
Nyheter | Prishöjning

SPF Seniorerna: Respektlöst av Telia

En respektlös höjning. Det säger SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson om Telias höjda avgifter.

Jan Arleij
Publicerad 2017-09-21

Sedan tidigare har Telia höjt kostnaden för fast telefoni via kopparnätet med 24 procent. Det betyder en höjning från 165 kronor i månaden till 205 kronor.Till det tar man nu 20 kronor mer betalt per pappersfaktura, från 29 till 49 kronor. Den förändringen träder i kraft 1 november.- Det drabbar de äldsta med riktigt låga pensioner som dessutom har varit trogna kunder länge, säger Eva Eriksson till Expressen.

Äter upp utrymmet

För de kunder som har både fast telefoni via jacket och pappersfaktura månadsvis blir det en ökad kostnad med 60 kronor i månaden. Det innebär 720 kronor om året – utan att någonting förändras, skriver Expressen.

– Det äter upp det konsumtionsutrymme pensionärerna nu får i och med de sänkta skatterna, säger Eva Eriksson.

Skapar oro

600 000 pensionärer saknar internet och måste därmed ha pappersfaktura.

– Alla ökade kostnader för pensionärer som har svårt att klara vardagen är en påfrestning och skapar oro och ängslan. Det är en hälsofara att man agerar på det här sättet, säger Eva Eriksson.

Man kan byta

Telia anser att de som har fast telefoni för 205 kronor i månaden i stället kan välja bredbandstelefoni via kopparnätet för 40 kronor i månaden.

– Vad gäller pappersfakturor handlar det om att vi har kostnader för produktionen. Vad gäller prisjusteringen för abonnemang handlar det om att vi har ett minskande antal kunder i ett nät som delvis är gammalt och som kräver en del driftunderhåll, säger Inger Gunterberg, pressansvarig på Telia.

Jan Arleij
Publicerad 2017-09-21

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas