Vem skriver ÅRETS NOVELL 2017?
Novelltävling | Spela & Tävla | Novelltävling
Foto: Colourbox

Vem skriver ÅRETS NOVELL 2017?

OBS! Tävlingstiden gick ut 10 februari. När Senioren utlyste tävlingen Årets Novell för första gången hade vi aldrig kunnat drömma om det stora gensvaret – hela 649 bidrag! Nu utlyser vi en ny tävling på samma tema, "Seniorliv". Välkommen att delta!

Tidningen Senioren
Publicerad 2016-12-07

Vi i juryn hade inte kunnat föreställa oss att så många skulle hörsamma uppmaningen att skriva en novell på temat Seniorliv. 649 kuvert att öppna!
Vi sprättade och läste, sprättade och läste. Skrattade och grät, förfasade oss ibland. Många berättelser verkade vara hämtade direkt ur livet, andra personliga upplevelser eller uppdiktade historier. En del var skrönor eller historiska betraktelser. Och de flesta bidragen var mycket välskrivna!

Nu hoppas vi på många nyskrivna noveller på temat Seniorliv. Det är ett tacksamt ämne som kan rymma så mycket. Det visade inte minst förra omgången.
Femtiotusen kronor står på spel. Vem som tar hem första priset får ni veta först i mitten av juni då vi publicerar namnen på vilka som vunnit och vinnarnovellen.
Välkommen att delta! Senast 10 februari måste vi ha ditt bidrag.

Inbjudan till novelltävling

Tidningen Senioren inbjuder för andra året i rad till en novellpristävling. Vi efterlyser noveller på temat Seniorliv. Tävlingen är öppen för alla.

Prissumma: Totalt 50 000 kr
1:a pris 25 000 kr
2:a pris 15 000 kr
3:e pris 10 000kr

TÄVLINGSBESTÄMMELSER

Novellen får omfatta max ca 12 000 tecken (inklusive mellanslag) och ska skickas in som en pappersutskrift eller läggas på ett USB-minne. Bifoga ditt namn, adress och telefonnummer i ett slutet kuvert. Märk kuvertet med novellens titel.
Novellen får inte ha varit publicerad tidigare eller uppläst i till exempel radio. Senioren har rätt att publicera de vinnande bidragen i tidningen och på Seniorens hemsida utan att extra ersättning utgår.
Prissumman kan fördelas på annat sätt om juryn finner det lämpligt. Eventuell skatt betalas av vinnaren.

novelljuryn_webb

JURY

Björn Ranelid, författare.
Gunilla Lindahl, chefredaktör Senioren.
Gun Ekroth, tidigare redaktör för Novellen i P1.

TÄVLINGBIDRAGEN SKICKAS TILL

”Årets Novell”, Senioren, Box 225 74, 104 22 Stockholm
Novellerna ska vara Senioren tillhanda senast den 10 februari. Pristagarnas namn publiceras i Senioren nr 5 som utkommer den 7 juni.
OBS! Insända manuskript returneras ej.

Juryn består även denna gång av Gun Ekroth, kulturjournalist, författaren Björn Ranelid och Gunilla Lindahl, chefredaktör för Senioren.

Guns råd till novellskrivare

  •  Håll dig till en huvudhandling.
  •  Koncentrera dig på en viktig händelse.
  •  Använd få personer. Huvudpersonen ska tidigt komma in i berättelsen.
  •  Begränsa handlingen i tid, plats och miljö.
  •  Börja novellen med en rivstart!
  • Tips! Läs texten högt så hör du om den håller, att den inte låter tillkrånglad. Och skriv i lust – lusten är det viktigaste!
Dölj faktaruta
Tidningen Senioren
Publicerad 2016-12-07
senioren-nr-9
Artikeln är hämtad ur magasinet Senioren nummer 9 / 2016. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Senioren och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom familjerätt, pensioner & skatter, medicin samt sex & relationer.
experten@senioren.se