2015 års Boulemästare i Jämtland korade
Landet runt | SPF Jämtland
Leif Andersson, Göte Swén. Marita Westlund och Kent Staaf. på segrarna, foto:Sölve Madsén

2015 års Boulemästare i Jämtland korade

SPF Jämtland
Publicerad 2015-08-28

Under närmast idealiska väderförhållanden, mönstergill tävlingsorganisation och – som vanligt – högklassig traktering avgjordes den 22 augusti 2015 års  Distriktsmästerskap i Boule, tre-mannalag,  för SPF Seniorerna i Jämtland. Tävlingen arrangerades av förra årets mästare, SPF Seniorerna Västra Storsjöbygden, och platsen för kraftmätningen var Stenhammaren i Mattmar.

Tolv lag ställde upp i tävlingen och efter kvalificeringsomgång och lunch inleddes slutspelet och efter sista utslagsomgången stod lag Östersund med Marita Westlund, Kent Staaf och Leif Andersson som segrare och distriktsmästare. På andra plats kom Frösön lag 1 med Inger Essvall, Sölve Staaf och Uno Essvall. Trea slutade Västra Storsjöbygden lag 2, förra årets segrare, med Marianne Staaf, Ann-Margreth Kvist och Roland Johansson. Prisutdelningen förrättades av Jämtlandsdistriktets ordförande, Göte Swén.

Enligt tävlingsstatuterna medför seger också ansvaret att anordna nästa års mästerskap. Vi ser i spänd förväntan fram emot att få komma till Östersund 2016 och spela.

Evenemanget har kunnat genomföras tack vare generösa arbetsinsatser av arrangörsföreningens alerta medlemmar. Åtskilliga ideella timmar har lagts ner före, under och efter tävlingarna. Tack ska Ni ha!. Tack också till tävlingsgeneralen, Janne Högdin, som i och med dessa tävlingars avslutande lämnar sitt uppdrag som huvudansvarig för Boule-verksamheten i föreningen. Nu får nya krafter ta vid – hur det nu ska gå till. Janne själv tyckte att det blev en bra tävling och huvudsaken var att de tävlande var nöjda – och det var de.

Publikområdet var öppet för allmänheten och vi tog tillfället i akt att föra fram SPF Seniorernas budskap och marknadsföra vår verksamhet. Detta skedde med hjälp av trycksaker och broschyrer, som exponerades med hjälp av det nya ”Mässmaterial”, som lånats från förbundet

SPF Jämtland
Publicerad 2015-08-28

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas