Landet runt | SPF Dalarna

Äventyr på Röros marknad

SPF Dalarna
Publicerad 2011-02-24

De som hade färdats längst hade varit på väg i 10 dagar. Från Klövsjö i Sverige kom 15 ekipage som hade varit på väg i 6 dagar. Med på fororna är det mycket folk och de ser ut att ha det mycket roligt.
På måndag morgon åkte 15 medlemmar från Husby SPF, med buss, för att deltaga i denna fest. Vårt först mål var Funäsdalen i Härjedalen där vi hade vårt  boende.
På tisdag morgon, efter en god frukost och packad matsäck, gällde det att få på sig eller med sig så mycket varma kläder som möjligt.  Det var 12 grader kallt och blåsigt.
alt
Klädda och klara för en dag i Röros.

Det tog en och en halv timme med bussen från Funäsdalen till Röros i Norge. Sen hade vi dagen fri att studera hästar, slädar, vargskinnspälsar i massor, gamla hus, gamla stall och bakgårdar. Detta är en fantastisk upplevelse.
Fram på kvällen var vi åter hemma på hotellet igen, trötta men nöjda. Efter en god middag och glatt umgänge var det sängen som drog.
Onsdag morgon började tidigt med frukost, för klockan nio var alla på plats i bussen för nu började vår hemfärd.Klockan 16 klev vi av på Husby kyrkvall. Tack och adjö till övriga deltagare som fortsatte med bussen till Hedemora, Avesta och Norberg.
Detta var en fin SPF-resa med många nya intryck och fina minnen.
Inger Hag

SPF Dalarna
Publicerad 2011-02-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas