Aktiv vår inom SPF seniorerna Anderstorp
Landet runt | SPF Jönköping
Saltgruvan i Wieliczka. Foto: colourbox

Aktiv vår inom SPF seniorerna Anderstorp

SPF Jönköping
Publicerad 2015-05-12

Våren 2015 har för SPF seniorerna Anderstorp varit mycket innehållsrik, eller vad sägs om att, utöver ordinarie månadsmöten, stickcafé, mattcurling, motions-promenader, sångövningar och så vidare, har en grupp läst en studiecirkel om Polen. Denna följdes upp med en mycket innehållsrik resa med polskfödd guide som med stor inlevelse berättade om och visade sitt hemland. Platser man besökte var Warszawa, Krakow, saltgruvan i Wieliczka och Auschwitz.  Resan fortsatte in i Tyskland med besök i Dresden och Berlin.
Utöver detta har vi besökt Spira i Jönköping, vi har varit på hemlig resa med ett första stopp på Miliseum i Skillingaryd och nästa på Vandalorum i Värnamo och avslutningsvis med räksmörgås i Apladalen. Lite senare var det dags för nästa hemliga utflykt. Denna gång i form av bilrally med tolv tipsfrågor utmed färdvägen. Det hemliga målet visade sig var vid hembygdsparken i Burseryd där två representanter för hembygdsföreningen berättade om anläggningens tillkomst och historia på ett medryckande sätt.

Vårprogrammet är inte slut i och med detta utan närmast på dagordningen står en heldagsresa till Lund med bland annat besök i Domkyrkan och Kulturen och Skarhults slott.

Vi ska göra ett tappert försök att bränna tjära på gammalt sätt i slutet av maj i Fryebo och i början av juli blir det sommarträff vid ”Hults Bråta” det vill säga Kållerstads hembygdsstuga.

SPF Jönköping
Publicerad 2015-05-12
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas