Alf Staflund kåserade om sina år som glesbygdspolis
Landet runt | SPF Västerbotten

Alf Staflund kåserade om sina år som glesbygdspolis

SPF Västerbotten
Publicerad 2014-05-26

SPF Sydporten, Hörnefors. Ordförande Christer Fredriksson kunde hälsa omkring 80 personer  välkomna till Sydportens våravslutning.

Huvudattraktionen var Alf Staflund som på ett stillsamt nästan försynt sätt, kåserade kring minnen från hans tid som glesbygdspolis. Bland minnena kan nämnas hur det kunde gå till vid intagning av polisaspiranter, där åderbråck eller plattfothet betraktades som lyten. Som ung polisaspirant hade han en uniform som var ”köpt i växten”. Han lärde sig skriva maskin under tiden han tjänstgjorde på en ort där polisuppgifter saknades eller var få. Han berättade om mjölkhämtaren Hugo som hittades död och måste tinas upp dagens därpå. Och om uppdraget att hämta kött och gevär hos en man som tjuvskjutit en älgkalv två dagar efter älgjakten. Resultatet blev i stället beslag av skinn och bössa förutom böter. Det hör till historien att bössan lämnades tillbaka dagen före nästa älgjakt. Och om den flygande tunnan, som gjort ”slätta” av ladugården. Flygvapnet lät bygga en ny lagård och ägaren blev så nöjd att han hoppades på en flygplansolycka i månaden.

Våravslutningen till ära serverades sallad och kaffe med kaka. Deltagarna uppmanades att lämna in aktivitetskort och ge förslag till intressanta aktiviteter och resor. Christer Fredriksson avrundade mötet med ett par historier och hälsade välkommen höstupptakten med surströmmingsfest i augusti. Lokalradion sände senare en kort intervju som genomfördes under våravslutningen.

SPF Västerbotten
Publicerad 2014-05-26
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas