Alrig ger vi upp!
Landet runt | SPF Västerbotten

Alrig ger vi upp!

SPF Västerbotten
Publicerad 2011-11-24

SPF Kontakt hade nyligen höstträff på kyrkstugan. Efter att Rolf Eckeskog och Hans Olof Olofsson inlett med ett par låtar på gitarr och dragspel uppenbarade sig de två tanternaAnna Vara och Daga Vill. De vill själva presentera sig som två förvirrade tanter från Vindelns kommun. Bakom namnen döljer sig Elisabet Persson och Margot Helgesson.

Det visade sig att Daga Vill var mycket kunnig i att ställa diagnoser på sin väninnas krämpor, att denna led av Kondromalaciapatelle var helt klart. I en översättning kan man säga att hon fått ”gnarten te knea”. Det visade sig svårt att nå vårdcentralen och ännu svårare att få träffa en läkare. Det fanns endast en stafettläkare som kutat ända från Danmark. Dessutom är danskan inget språk, det är en halsåkomma, menade tanterna. De presenterade sedan olika örter och dess betydelse mot krämpor på sitt eget vis. De avslutade med att framföra låten ”Aldrig ger vi upp”, något som gäller som devis i många byar.

Gott fika serverades av ett gäng ”Balsjöare”. Lotter såldes och många blev lyckliga vinnare.  Det sjöngs allsång som avslutades med ”I natt jag drömde”. Rolf påminde om kommande julbord innan träffen avslutades för denna gång.

Text: Aina Nygren

SPF Västerbotten
Publicerad 2011-11-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas