Årets första skidåkning i Falun
Landet runt | SPF Dalarna

Årets första skidåkning i Falun

SPF Dalarna
Publicerad 2016-01-14

Vi blev tre åkare idag – Bodil, som kom trots att hon sett att det inte skulle spåras, och Lars Tysk, som kommer oavsett förhållanden och jag själv.

Vi åkte på Vällan. Större delen av spåret var det bara en som gjort spår åt oss, så det gick inte så fort. ”Det här är gammeldags skidåkning” tyckte Lars. Spåret vi åkte genade tvärs över sjön, så det blev 5,2 km för oss och det tog oss ca timmen. Det var en bra test på skidor, pjäxor och kläder inför säsongen. Mina fötter behöver mera grejor för att må riktigt bra – pjäxöverdrag, så inte snön kommer in vid skaften och tårna skulle må bra av elektriska strumpor.
Nu vet jag vad ”stöp”är också – det är när snön trycker upp vatten genom sprickor i isen, som fryser under skidorna.
Vi avslutade med fika i ”slogboden”, ”gapskjulet” eller ”vindskyddet” – Lars tyckte att det här var en riktig slogbod. Jag har haft problem med vad jag skall kalla den.
Spåren var inte de bästa när vi åkte ut.
 ​Stångtjärnsspåren är dock riktigt fina nu – spåraren sa i morse att han skulle dra upp dem runt lunchtid idag – innan var de bara packade. Nu har jag fått ett mail från Mats Isberg som åkt i dem också (se bilden). Nu är det bara att hoppas att vi har bättre tur med vädergudarna om en vecka.
Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.
Hälsningar
Mats Hiertner
SPF Dalarna
Publicerad 2016-01-14
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas