Landet runt | SPF Västerbotten

Berättade om volontärarbete

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-03-16

SPF Sydporten, Hörnefors. Ett 50-tal personer lyssnade vid senaste månadsmötet till anestestisjuksköterskan Katrine Brännström, som berättade om verksamheten och visade bilder från uppdrag i Operation Smile. Musikunderhållning på piano svarade Olle Forsgren för.

Operation Smile är en hjälporganisation som startades 1982 och finns i cirka 60 länder idag. Ett barn på 600 föds med ansiktsdeformiteter, vilket bidrar till undernäring och stora sociala problem på lång sikt. Medicinska volontärer från olika delar av världen samlas för att operera barn, som annars inte skulle få någon hjälp. Katrin Brännström hade medverkat som volontär tre gånger med medicinska uppdrag, som omfattar 10-12 dagar med 25 operationer per dag. Läpp-, käk- och gomspaltsoperationer genomförs för att barn ska kunna leva ett normalt liv.

Vid slutet av mötet gjordes en insamling för att stödja verksamheten i Operation Smile. Denna spontana insamling resulterade i 630 kr! Sydporten avser även att fortsätta ”däckbyteskampanjen”, där behållningen går till samma ändamål. Efter fika och lottdragning tackade ordförande Christer Fredriksson alla som kommit för att lyssna på denna intressanta föreläsning.

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-03-16

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas