Berlinresa med Nybro SPF
Landet runt | SPF Kalmar

Berlinresa med Nybro SPF

SPF Kalmar
Publicerad 2012-10-15

Resans höjdpunkt var nog dagsutflykten till Spreewald där samtligafick åka flatbottnad eka, som stakades fram i floden Sprees kanalsystem. Regnskog kantade kanalerna och solen flödade.

Resan bjöd också på olika utflykter och sightseeing både till sjöss, via TV-torn, samt med buss med svensktalande guide som berättade om Tysklands sociala förhållanden jämfört med Sveriges. Flera olikheter fanns förstås, men vi blev lite imponerade av arbetet med ett lärlingssystem för ungdomar, som verkade ha god effekt i att få ungdomar i arbete. Dessutom verkade Tyskland sjuda av byggplaner. Tysklands mörka historia visades upp i dagsljus på många platser, vi fick också se och höra en hel del om muren mellan Öst- och Västtyskland.

Vid avskedsmiddagen började flera spinna planer om nästa resa… Resan har genomförts efter några sammankomster på Vuxenskolan i Nybro. En stor eloge till våra reseledare Carina Andersson och Birgitta Gustavsson. Vår chaufför Mikael Fasth rattade bussen som en smidig cykel, dessutom kunde han ”allt” om landskapen vi körde igenom, både Tyskland, Danmark och Sverige.

SPF Kalmar
Publicerad 2012-10-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas