Bjurholms månadsträff
Landet runt | SPF Västerbotten
Musicerande landsbygdsentusiasten Gun Rehnman underhåller Fotograf: Rolf Eckeskog

Bjurholms månadsträff

SPF Västerbotten
Publicerad 2015-04-27

Ett 70-tal SPF Seniorerna medlemmar hade bänkat sig i kyrkstugan i Bjurholm för att lyssna på musicerande landsbygdsentusiasten Gun Rehnman. Hon började med att berätta om sin uppväxt i Örträsk, sin realskoletid i Bjurholm och att hon sedan många år åter är Örträskare. Hon inledde sitt varierande uppträdande med Ann-Caroline öppna din dörr, en slagdänga från 1955 som publiken igenkännande sjöng med i. Västerbottensvisan var en lämplig fortsättning med allsång.

Civilförsvarsföreningens ordf i Bjurholm Sven-Lennart Johansson var också inbjuden för att visa och informera om hjärtstarter. Han beskrev hur man ska agera om en person i ens närhet faller ihop. Om man kan konstatera att personen ifråga har drabbats av hjärtstopp ska man lägga personen på hårt underlag och börja med hjärt- och lungräddning och ringa 112. Viktigt är att se till att den sjuke har fria luftvägar. Finns hjärtstarter att tillgå trycker man igång den och följer instruktionerna. Johansson informerade också om ”72 timmar”, utbildningar som genomfördes i Bjurholm under hösten. Det kan t ex gälla ett längre strömavbrott, hur man lämpligast kan klara av det.

Efter gott fika som en grupp damer och en herre från Örträsk ordnat såldes lotter med tunnbröd som vinster. Därefter informerade Eva-Lotta Bäckman från Studieförbundet Vuxenskolan om kommande vårdag och hälsovecka samt Läskraft. Gun Rehnman fortsatte sitt uppskattade uppträdande med allsång, bl a Min gitarr, Rockande samens Jag är lapp och jag har mina renar, för att avsluta med Ovan där.

Aina Nygren

 

SPF Västerbotten
Publicerad 2015-04-27
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas