Landet runt | SPF Västmanland

Blommande trädgårdar

SPF Västmanland
Publicerad 2011-06-07

April var ju en månad då vi trodde att sommaren hade kommit. Men som vanligt så blir det bakslag och nu i början av maj är det nästan så man tror att det är höst igen om man ser till temperaturen, men det blir säkert bättre.
Per berättade i alla fall om olika växter, både perenna och ett- och tvååriga. Det var mycket intressant att höra om både de mycket gamla och nya växterna. Idag när vi köper träd  så vill de allra flesta ha träd som är stora istället för att se hur de växer i trädgården. Han berättade också att många träd/växter ska klippas för att bli som det står på beskrivningen när vi köper dem. Däremot så tog han inte upp fruktträden för de har en alldeles egen historia. Här handlade det om prydnadsträd, buskar, blommor.
Han visade även ett mycket trevligt bildspel. Allt eftersom de olika växterna dök upp, så berättade han speciellt om dem. Då fick vi också reda på om de var gamla växter i Sverige eller om de kommit hit från någon annan plats på jorden som t ex löjtnantshjärta.  Han fick många och långa applåder av oss.
Efter kaffet var det som vanligt lotteridragning. Då dagens tema handlade bl a om blommor så var det naturligt att också priserna vid lotteriet var enbart blommor, vilket var mycket uppskattat.
Inga-Britt Lövelius  

SPF Västmanland
Publicerad 2011-06-07
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas