Bolinders underhöll i Sydporten
Landet runt | SPF Västerbotten

Bolinders underhöll i Sydporten

SPF Västerbotten
Publicerad 2013-04-26

Hörnefors. 70 personer besökte SPF Sydportens senaste månadsmöte. Christer Fredriksson inledde månadsmötet med att hälsa alla välkomna. Bolinders spred glädje med musik och sång på ett enkelt och naturligt sätt. Listan med låtar som presenterades varierade från kända vårmelodier och psalmer till Moster Annas vals och Bjurholmsvalsen.

Catarina Wiklund var dagens gäst. Hon berättade om SPF-distriktets uppdrag och hur distriktet använder lokalföreningarnas avgifter för information, marknadsföring och utbildning av funktionärer och ansvariga för hemsidor och medlemsregistrering. En viktig uppgift är att utveckla verksamheten mot de mål som lagts fast av SPF-kongressen. Ann-Katrine Holmlund, SPF-representant i Länspensionärsrådet LPR gav en bild av vilken typ av ärenden som diskuteras där. Bland annat om folkomröstningen som initierades av befolkningen i Åsele och Dorotea kring sjukvården i länet.

Uno Höök informerade om aktuella kulturbegivenheter och påminde bland aannat om ortens tre stora kulturpersonligheter; Erik Näsman, Rut Berggren och Tora Holmlund. Astrid Ahl informerade bland annat om projektet ”Kulturskjutsen” och efterlyste frivilliga som kan hjälpa till på Norrbyskär. Lennart Eriksson uppmanade till att låsa dörrarna och relaterade till en incident härom veckan då en påverkad man med kniv försökte ta sig in i hans hem. Mötet avrundades med en rapport från SPF-distriktets årsmöte. Christer Fredriksson tackade alla som deltagit och då särskilt Britt-Marie Forssén för gott fika.

SPF Västerbotten
Publicerad 2013-04-26
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas