Brandsäkerhetsdag i Götene
Landet runt | SPF Skaraborg

Brandsäkerhetsdag i Götene

SPF Skaraborg
Publicerad 2012-10-11

I samarbete med Svenska Brandskyddsföreningen och Studieförbundet Vuxenskolan anordnade de tre SPF-föreningarna Götene-Kinnekulle, Holmestad och Lundsbrunn en brandsäkerhetsdag i Parken Götene och bjöd in alla seniorer. Kunskap och information behövs för att minska antalet bränder i våra bostäder. Det är framför allt hemmiljön som måste göras säkrare. Kunskap om brandskydd, hur man kan förebygga och hur man ska agera när något händer, måste förbättras.

Håkan Svensson från Brandskyddsföreningen gick igenom en checklista för hur man hanterar små och stora bränder och vikten av att ha brandvarnare och brandsläckare. Lars-Erik Johansson från Länsförsäkringar informade om olika försäkringar och de rabatter som SPF-medlemmar får. Ett närvarolotteri delades ut till de drygt 80 deltagarna, med många fina ”brandsäkerthetsvinster” från Länsförsäkringar. Eftersom det var kanelbullens dag bjöds det på kaffe och kanelbulle.

Claes Astin, för seniorer en känd radioröst, som på sin tid gjorde flera bandinspelingar med många skaraborgska personligheter och även ljud, t ex när lien skär av säden, eller hästens klapprande på grusvägen. Claes deklamerade många fina dikter på västgötska t ex av Jönn från Falköping och Sven Hallgren från Herrljunga. Många historier finns också om barska överläkare i såväl Mariestad som Falköping.

 

Håkan Svensson från Svenska Brandskyddsföreningen tillsammans med ordförande Kent Hulth, SPF Götene-Kinnekulle

SPF Skaraborg
Publicerad 2012-10-11
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas