Britt-Liz Jönsson underhöll SPF Mora
Landet runt | SPF Dalarna

Britt-Liz Jönsson underhöll SPF Mora

SPF Dalarna
Publicerad 2014-10-06

Dagens möte på Majstångsbacken inleddes med att Börje Elofsson hälsade alla välkomna och gladdes över att så många hade ställt upp, trots det vackra vädret.

En fullsatt lokal av medlemmar, fick lyssna till Britt-Liz Jönsson, (före detta Sollerökäringen)  som berättade att hon var med och startade upp revyerna vid Gesundaberget  för många år sedan.  Det visade sig att hon hade stor talang när det gällde dialekter. Vi fick höra prov på både Orsamål, Älvdalska och Rättviksdialekt. I Orsa talas det visst  i många negationer såsom:  ”Inte vill du väl ha nå´t kaffe heller?”  Britt-Lis berättade även om olika bantningsmetoder, GI-metoden eller tvärtomIG-metoden som man kunde översätta till: Inte Gott. Hon sjöng också på Soldmål  och efter att hon berättat om sina barnbarn sjöng hon:  I can´t give you anything but  love baby. Vi fick höra om olika episoder som hänt både vid Orsayran och Teaterbaren och som framkallade många glada skratt från publiken.  Ett sockerkaksrecept, framtaget speciellt för män, fick publiken att jubla och applådera länge. Hon avslutade med ytterligare en sång. Hon är en riktigt suverän underhållare med många variationer.  Allt detta till ackompanjerades  på piano från den genommusikaliske Mats Jonsson.

Ordförande Stig Sjöholm tackade Britt-Liz och Mats för den fina underhållningen och även den talrika publiken för att de ställt upp denna dag. Resekommitténs Lars-Åke Hansson påminde om bl a Teaterresan till Stockholm  nu i oktober.  Bengt Johansson förrättade lotteridragningen.

Vid pennan
Ing-Marie Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2014-10-06
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas