Cykelåkande Morapensionärer på vift
Landet runt | SPF Dalarna

Cykelåkande Morapensionärer på vift

SPF Dalarna
Publicerad 2014-06-02

Trots isande nordanvind ställde i tisdags ett 50-tal spänstiga SPF-are upp på en cykeltur till Selbäcks mellersta fäbod. Vi samlades vid Ishallen i Mora, där vi fick ett frågeformulär som skulle fyllas i efter färdvägen.

Första anhalten var sedan vid Majstången i Morkarlby, där den första av totalt 13 frågor var utplacerad. De flesta frågorna handlade om olika fäbodar och vilken by eller kommun som dessa tillhörde. En station med vätskekontroll fanns också, där det serverades blåbärssoppa.Väl framme i Selbäck bjöds det på varm korv med dryck som Alf Björkman delade ut till samtliga deltagare.

Det fanns aktiviteter såsom pil- och hästskokastning, bollkastning och dessutom två dragspelande damer och en munspelande man, som underhöll med populära låtar. Vi bänkade oss för att få reda på resultatet av frågorna och det delades ut många vinster till glada vinnare. Ett roligt inslag blev de numrerade bollarna som sedan kastades i den porlande ån och fiskades upp med håv. De tre första bollarna utgjorde vinsterna.

Kaffe med tunnbrödssmörgås och en godbit till värmde gott i blåsten. Eftermiddagen avslutades med dans till levande dragspelsmusik. Tack till alla som hjälpt till och till Alf Björkman, Friskvårdskommittén. Det var en härlig eftermiddag.

Vid pennan Ing-Marie Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2014-06-02
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas