Landet runt | SPF Skåne

De gör film i datorn

SPF Skåne
Publicerad 2011-08-02

Värdar för projektet har varit Helsingborgs stad, Dunkers Kulturhus och Helsingörs Teater. Filmerna har gjorts av ett 20-tal seniorer, de flesta från Helsingör, som lärt sig tillverka korta filmer med foton, musik och/eller intalad text. På den svenska sidan har Sveriges Pensionärsförening SPF i Ödåkra deltagit.

Det kan vara ett stort steg att sätta sig vid datorn och arbeta med text, bilder och ljud om man inte har datorvana. Vi märkte snart att danskarna har lättare för detta och över lag har mer datorerfarenhet än vi svenskar. Vi hoppas att projektet ska fortsätta och att fler ska våga ställa upp eftersom att det känns som rätt ”i tiden”.

Filmerna kan ses på HJEMSTAVN. COM, klicka vidare till Bedstemor på YouTube. De kommer också att visas på biblioteken till hösten, där vi som tillverkat dem ska vara med och presentera. Dessutom är det tänkt att de ska visas under en gatufestival i Helsingborg 2-6 augusti. Två av våra filmer har försetts med engelsk text och ska i sommar visas på en gatufestival i England.

Insänt av Sonya Andersson

SPF Skåne
Publicerad 2011-08-02
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas