Landet runt | SPF Örebro

Deltagarrekord i Glanshammar

SPF Örebro
Publicerad 2012-01-04

Vid Glanshammars SPF:s sista möte för året kunde man räkna in 142 deltagare. Fler än någon gång tidigare, i en till bristningsgränsen fylld Bygdegård innan ljuset släcktes och Luciatåget under Jenny Perssons ledning tågade in till glädje inte minst för de 2 nya medlemmar som var med på ett SPF-möte för första gången. Efter Guldkornens bejublade framträdande attackerade besökarna det välfyllda julbord som Britta Häll och hennes medhjälpare dukat fram.

Ordförande i Hembygdsföreningen presenterade en almanacka med bilder från Glanshammar tagna från 1940 och framåt. Börje Gustafsson redovisade en sammanfattning av en föreläsning, som hållits för KPR-ledamöter i distriktet ang. prostatacancer, av USÖ:s PSA-sköterska.
Därefter rapporterade ordförande från förbundsstyrelsens sammanträde tidigare i veckan och den information man där fått om kommunala och privata vårdboenden där Socialstyrelsen redovisar att antalet klagoärenden fördelats jämt mellan de olika instanser som bedriver vården.
Från Örebro kommun ges en liknade bild av problemen i en mycket aktuell fråga där Caremas agerande fått stor och berättigad uppmärksamhet. SPF påtalar vikten av att kommunerna är noggranna i sin upphandling av huvudmän för vårdboendena.

Reseledaren rapporterade att ”tjejresan” med Cinderella den 30/1 och resan till Island 4/5 är fullbokade innan lotteridragning och därefter avslutning.

Börje Gustafsson

SPF Örebro
Publicerad 2012-01-04
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas