En lyckad julbordsresa 3-4 dec 2013
Landet runt | SPF Dalarna
Foto Jan Gauffin, Stig O Hellberg

En lyckad julbordsresa 3-4 dec 2013

SPF Dalarna
Publicerad 2013-12-16

Det har blivit en fin tradition i Falu SPF-förening att fira den annalkande Julen med en Ålandsresa för avätande ett klassiskt julbord på båten. När denna tradition började var det ett fåtal SPF-are som gjorde resan. Det har dock blivit ett allt populärare nöje och vid årets resa deltog 100 medlemmar, det blev ett rekord med två fulla busslaster från Falun. Vädret var fint höstväder med blå nästan molnfri himmel på väg till Stockholm och så småningom en gyllenröd solnedgång. I god tid kom vi fram till terminalen och kunde gå ombord på M/S Birka.

På bussfärden hade den oförliknelige, finurlige Stig Oskar ordnat en klurig musikgissningstävling, som endast 5 av de 100 medlemmarna i SPF/ Falubygden lyckades lösa rätt! Heder åt dem och åt Stig Oskar!

Väl ombord på fartyget kunde vi direkt bänka oss vid förbeställda bord i en egen avdelning i ”Sjösalen” .Det vankades allehanda både kalla och varma rätter och dessert –och dessutom ett stort utbud av snaps till sillen bland annat den passande favoriten Utö! Mätta och glada kunde vi sedan umgås i sällskapsutrymmena. Skön musik kunde njutas i pianobaren. De ungdomliga pensionärerna med friska ben hade möjlighet att tråda dansen till levande orkester fram till småtimmarna. Andra, till vilka undertecknad anslöt sig , njöt av en stillsammare samvaro med irish coffee eller en fruktdrink och många intressanta och givande samtal om våra olika livserfarenheter både av glädje och sorg. I en sådan avslappnad miljö kommer man varandra närmare och vännerna blir mer än bara ett namn – som man annars lätt glömmer bort i vår tilltagande ålder!

Slutligen blev det sängdags och för de flesta var det ej svårt att sova på ett så gott som vindstilla Ålands hav. De flesta märkte ej det häftiga snöfallet under tidig morgontimma i ett för övrigt lugnt uppehållsväder.

Solen gick upp över en småkrusig stilla vattenyta när vi kunde börja vår nya dag med en god och närande sjöfrukost. Att det sedan blev en infart till Stockholm i tät dimma som erfordrade signaler med mistlur från fartyget kunde inte förta helhetsintrycket av en mycket lyckad julbordsresa. Vi vill tacka tomteparet Ruth och Gunnar Trued för en synnerligen väl genomförd trivsam Ålandsresa. Dessutom ett varmt tack till de två bussförarna från Västanhede Buss som skickligt och säkert förde oss genom den täta stockholmstrafiken hem till vårt något lugnare Falun.

Du kan se fler bilder här: http://www.spfpension.se/content.asp?nodeid=131849

Text Hans Nilsson

SPF Dalarna
Publicerad 2013-12-16
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas