Landet runt | SPF Skåne

Lyckad resa till bohuslän

SPF Skåne
Publicerad 2011-11-01

”Vi hade ju tur med vädret, för det mesta i alla fall.” Det var den genomgående kommentaren bland de medlemmar i Höör Klubb 72 som deltagit i föreningens tredagarsresa till Bohuslän i slutet av augusti. Kommentaren fälldes vid Laxbutiken i Falkenberg som var det sista stoppet innan hemkomsten till Höör.

Innan dess hade vi haft tre fullmatade dagar där det första stoppet var i Skärhamn. Solen strålade så de som inte ville besöka Akvarellmuseet kunde i strosa runt i hamnen, titta på båtarna och allmänt ta det lugnt. Sedan fortsatte vi till Morlanda kyrka med Sveriges äldsta spelbara orgel från 1600-talet. Först berättade kantorn om kyrkan och dess historia, sedan gav han oss ett smakprov på hur det kunde låta i en kyrka för flera hundra år sedan då han spelade några stycken på orgeln.

 

Nästa stopp var vid Handelsman Flink där eftermiddagsfikat stod framdukat och efter det var det tid att titta in i butiken samt ta en titt på omgivningarna innan vi fortsatte till Uddevalla där vi skulle bo två nätter.

Andra dagen startade vi med ett besök i Svenneby kyrka där vi beundrade både kyrkan och klockstapeln uppe på branten. Vi fortsatte till Fjällbacka och Ingrid Bergmans torg innan det var dags att titta på hällristningarna i Tanumshede. Där mötte en ung, entusiastisk och kunnig guide upp och berättade om och visade några av ristningarna. Det var mycket givande. Efter lunchen fortsatte vi med bussen norrut till öarna söder om Strömstad innan vi gjorde ett stopp i själva staden. Färden hem gick längs ”Blågröna vägen” utmed Bullaresjöarna.

Sista dagen inleddes med ett besök på Bohus museum där vi fick gott om tid att se oss omkring innan vi fortsatte till Marstrand. Just när vi gick i land kom en rejäl regnskur, men det var i stort sett det enda regn vi fått utom lite lätt duggregn vid några få tillfällen.
Alla var överens om att det varit en givande resa och att vi haft en fantastisk reseledare i Berit Lundström från Vannarpsbussarna. Hon var vår reseledare även för två år sedan då vi var i Västergötland, så vi var mycket glada att hon kunde vara med oss även i år.

Karin Anderberg-Eskendal och Bo Henriksson som varit cirkelledare för Bohuslän

SPF Skåne
Publicerad 2011-11-01
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas