En skön musikeftermiddag hos SPF Vintergäcken
Landet runt | SPF Bohuslän

En skön musikeftermiddag hos SPF Vintergäcken

SPF Bohuslän
Publicerad 2014-04-10

Nästan på dagen ett år efter deras föregående besök kunde vi ånyo njuta av härlig musik framförd av far och dotter, Jan på piano, utbildad i Ungern och Victoria som går andra året på musikakademin i Stockholm på fiol.

Vi fick en musikalisk resa genom framförallt centrala Europa, så som musiken kunde höras på wienerkaféer och operettscener i början på förra seklet, musik att minnas och kanske drömma till.Victorias charmfulla introduktioner gav en beskrivning av vad som skulle komma, stundtals vägledd av Jan vid flygeln som med bara två toner berättade för Victoria vad de skulle spela. Samspelet dem emellan var utsökt, jag satt alldeles intill flygeln och kunde fascineras både av Jans snabba fingrar men framför allt av hans suveränt följsamma och stödjande ackompanjemang.

”Fascination”,  ett välbekant stycke, ofta framfört av restaurangmusiker förr i tiden, inledde följt av ett potpurri av välkända toner från Wien. Några melodier ur Glada änkan gav oss möjlighet att nynna med. Såväl sydeuropeiska som argentinska toner kunde så höras, däribland min egen favorit ”Por una cabeza” en tango som varit ett ledmotiv i flera filmer såsom ”A scent of a woman” och ”Schindlers list”, ja melodin förekommer i fler filmer än så, komponerad av Argentinas legendariske Carlos Gardel.

Några härliga livliga ungerska melodier avslutade och med skön musik i öronen kunde vi vandra ut i den vackra vårsolen.
Vi önskar far och dotter välkomna igen om ett år!

Gunnar Jernström

SPF Bohuslän
Publicerad 2014-04-10
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas