Excelente! Magnifico! Esplendido!
Landet runt | SPF Dalarna

Excelente! Magnifico! Esplendido!

SPF Dalarna
Publicerad 2015-09-24

Det var den mest onödiga fråga som jag hade hört på länge, tyckte jag. Vi var på ett möte med SPF Seniorerna Faluns informationskommitté, kommittén hade fått en ny medlem som vi hälsade välkommen. Varvid en av medlemmarna ställde frågan vad hon hade sysslat med tidigare i sitt yrkesverksamma liv. Det är ju normalt en ganska vettig fråga så att man vet vilka erfarenheter och kompetenser som den nye medlemen har med sig i bagaget.

Men i det här fallet hade vi sett henne flera gånger i veckan när vi satt hemma i soffan och tittade på GävleDalas regionala nyheter i TV, Karin Bökman.

När hon på sin sista ordinarie arbetsdag i direktsändning blev avtackad av sina arbetskamrater sa jag, precis som de fem herrarna i lustiga hattar på julafton när de såg tjuren Ferdinand: Excelente! Magnifico! Esplendido! Henne ska vi ha!

Även programkommittén sa antagligen detsamma, någon som är mer lämpad att ordna studiebesök på SVT Dalarna (som det numera heter) kan de väl inte hitta.

Och visst hade de rätt. Vi tjugo som fick chansen att komma med innanför dörrarna på SVT Dalarna fick en strålande guidning av Karin och hennes gamla arbetskamrater. Först på nedervåningen där två nyhetsredaktioner huserar, dels SVT Dalarna (som redovisar vad som har hänt i Dalarna) och dels Teckenspråks nyhetsredaktion (som redovisar vad som har hänt i hela världen!). Och fick se vad som händer om nyhetsuppläsaren av misstag skulle ta på sig ett grönt plagg (se nedan).

Sedan en trappa upp där redaktionen för teckenspråk huserar. Där lyssnade vi till och såg på ett program om en dövblind flicka (det sänds 24 april 2016!).

Ni som var för sent ute med er anmälan, se till att hänga på tangentbordet nästa gång för Ulla Moberg lovade att försöka få Karin att arrangera ett nytt studiebesök.

Klicka här för att se fler bilder.

Bo Bävertoft

SPF Dalarna
Publicerad 2015-09-24
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas