Falköpings hade medlemsträff
Landet runt | SPF Skaraborg

Falköpings hade medlemsträff

SPF Skaraborg
Publicerad 2011-11-06

Ordföranden hälsade alla välkommna till ett välbesökt Novembermöte.
Sång och musikgruppen Gråsparvarna från Kinnekulle underhöll med historier all- sång och musik. I stället för gage säljer man egenproducerade kasetter och CD skivor med kramgoa låtar som det heter. Nettoinkomsterna går till välgörande ändamål. Ett behjärtansvärt initiativ som inbringade några tusenlappar.

”Koll på läkemedel” Peter Larsson Apoteksbolagen gav viktig information om apoteksrutiner. Apoteken har i Samarbete med SPF och PRO organisationerna en kampanj som kallas KOLL på läkemedel. Hela informationen finns på
www.kollpalakemedel.se  Om du använder mycket läkemedel och inte har egen datorvana, så be någon bekant skriva ut informationen åt dej. Peter Larsson redogjorde också för hur godkända apotek och försäljningsställe för  receptfria medeciner är märkta. Han varnade också för näthandeln med bl.a receptbelagda mediciner. Det finns ingen som helst kontroll på vad man får.

Gunnar Linden informerade om den motion Föreningen som med kompletteringar och godkännade via Distriktet sänts till SPF:s Kongress i Juni 2011. Motionen behandlade förskrivning av läkemedel till äldre. Problem med multimedicinering. Att det finns en läkare som ansvarar för den totala medicineringen av en patient. Fullständigt protokoll från SPF- kongressen finns på SPF:s hemsida  www.spfpension.se .

Ordf. informerade om pågående aktiviteter i föreningen. Styrelseledamöter deltar fortlöpande i KPR (kommunala pensionsrådet)  KO ( SPF:s kommunorganisation 5 föreningar.) Vuxenskolan. Distriktets kurser och möten. Tore Lindberg berättade om Veteranvetartävlingen som drar igång nu.

Bilden föreställer Sångfåglarna i aktion

Text: Reidar Forsblad

SPF Skaraborg
Publicerad 2011-11-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas