Falubygdens längdskidåkares barmarksträning
Landet runt | SPF Dalarna
Här står vi och beundrar utsikten från Igeltjärnsberget

Falubygdens längdskidåkares barmarksträning

SPF Dalarna
Publicerad 2014-12-01

Vi blev 12 personer, som den 25 november gjorde tisdagens långvandring ”Vattnets väg till gruvan”, dvs ”Stora promenaden” från Puttbo till Källslätten, Koltorget, Kråkmyren, Rysstunneln, Hemmingsbo, Stålmyran och tillbaka till Puttbo i strålande solsken. Det hade dock regnat en hel del på måndagen, så det kändes ibland som vi vandrade ”i” Vattnets väg till gruvan. Det tog oss drygt 4 timmar att gå de drygt 12 km, men det var delvis ganska besvärligt underlag.
Alla var nöjda och glada när vi kom tillbaka till Puttbo.

Nästa tisdag 2 december går vi upp på Råbergets topp (öster om Karlsbyheden, klicka här för karta) – drygt 400 m över havet! Vi åker bil till Kårtäkt och därifrån ca 4 km österut på en skogsbilväg till en T-korsning.  Det blir ca 7,5 km vandring, *men* 150 m stigning! (På förra vandringen hade vi ca 40 m stigning, när vi gick upp på Igeltjärnsberget).
Vi får se hur vi känner oss när vi är på toppen för det finns en intilliggande topp, Flyberget, som också skulle kunna besegras om det finns gott om krafter. Vi samlas kl 9:00 vid Volvo Hälsinggården för samåkning.
Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com . All information inför utflykterna skickas som e-post.
Mats Hiertner
SPF Dalarna
Publicerad 2014-12-01
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas