Falubygden tittade på ”Mamma Mia”
Landet runt | SPF Dalarna

Falubygden tittade på ”Mamma Mia”

SPF Dalarna
Publicerad 2014-11-25

På förmiddagen den 27 oktober anlände en stor buss till Falun för att hämta upp SPF-medlemmar för en resa till Helsingfors via Stockholm. Svenska Teatern var slutmålet, för att se mästerverket av Björn och Benny: MAMMA MIA.

Vi reste från Stockholm med Viking Lines m/s Mariella. Ombord möttes vi av en härlig och välfylld buffé, som efter vår färd från Falun smakade gott. Vi hade egen buss med en mycket munter chaufför.

Efter en skön kväll och natt randades den stora dagen. Vi startade med en god frukost för att det sedan var dags att äntra bussen, eller som vissa ta en promenad den korta vägen till teatern. Ruth och ”gänget” hade verkligen fixat fina platser på 7:e och 8:e raden.

Plötsligt händer det! Musiken börjar spela och vilken musik! Vi svenskar måste tycka att denna musik är en lisa för våra hjärtan. Det som sedan började utspelas på scenen var en makalös föreställning. Man önskade att alla våra vänner varit med. I teaterns uppsättning fanns finländare, svenskar, danskar och norrmän, dansare som tycktes upphäva tyngdlagen. Sångare och dansare var med ett enda ord: FANTASTISKA! Översättningar till svenska texterna hade fått många underfundiga lösningar. Dansarna upphävde golvkontakten ett flertal gånger, så även huvudrollsinnehavarna, vilket var ytterligare ett bonus.

Föreställningen varade i 2 timmar och 40 minuter. De flesta av oss kände många av melodierna från olika epoker, som exempel: Super trouper, SOS och naturligtvis Mamma Mia. Det var nog flera än en som nynnade med. Det var en oförglömlig föreställning och vem man än frågade så var svaret: UNDERBART!

Mamma Mia föreställningar har spelats över hela världen i 15 år, på 14 olika språk, i mer än 400 städer. London har bland annat haft 6.400 föreställningar.

Naturligtvis fick hela uppsättningen stående ovationer och applåder av publiken här. Föreställningen avslutades med ett extra bejublat nummer där samtliga aktörer, uppklädda som ABBA var när dom vann med WATERLOO.

Med den underbara föreställningen på näthinnan återvände vi till båten. Vår chaufför bjöd på en extra liten rundtur i Staden. Väl tillbaka till båten väntade en tvårätters skeppsmeny. Samtalsämne fattades inte, alla var överens om att detta är ett mästerverk i ord och toner.

Ännu en natt på båten, något gungande tyckte många. På morgonen väntar åter en härlig frukost och bussen. Så återvänder vi då till vår hembygd. Vädret visade sig från den soliga sidan, vilket var skönt efter två dagars solfrånvaro.

STORT TACK till Ruth och Gunnar som så väl tagit hand om oss så bra.

Text och foto: Birgitta Pettersson

SPF Dalarna
Publicerad 2014-11-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas