Farsta vann tidernas första Mattcurlingturnering!
Landet runt | SPF Stockholm

Farsta vann tidernas första Mattcurlingturnering!

SPF Stockholm
Publicerad 2012-08-20

Mattcurling sprider sig som en löpeld över landet, men här i Stockholmstrakten har det gått förhållandevis trögt. Bristen på hallar och tider i de centrala delarna av stan har bromsat upp utvecklingen här. Men i kranskommunerna har pensionärsföreningarna SPF och PRO startat upp regelbundna träningstillfällen för sina medlemmar. Flera av dem har nu spelat i minst ett par år i sina föreningars regi.

Därför var det extra roligt att PRO i Skogås tog initiativet och inbjöd till en turnering för oss intresserade i Söderort, den första i södra Stor Stockholm.

De tävlande kom från tre olika pensionärsföreningar, Skogås, Huddinge och Farsta.

Farsta har ingen egen hemmaplan utan tränar hos SPF i Tyresö, i Tyresö Racket Hall. Till hösten räknar arrangören med att Tyresö och Nynäshamn kommer med i turneringen. Förhoppningsvis kommer vi då att få se lag från även andra kommuner.

Vi var åtta fyramanna lag som möttes. Lagen bestod av både kvinnor och män. Styrka har ingen betydelse i detta spel. Farsta ställde upp med två fyramanna lag och det var första gången som vi tävlade mot andra lag. Spännande både att träffa nya tävlande, pröva andra banor och lite olika tolkningar av regler. Men det viktigaste var dock att turneringen kunde genomföras och alla tyckte det var väldigt roligt. Vi från Farsta tyckte nog att det var extra roligt, för vi vann faktiskt turneringen, och fick ett fint vandringspris med oss hem.

Mattcurling är här för att stanna och för att vi i Farsta skall kunna bli fler som utövar sporten så måste vi snarast möjligt få tillgång till tider i en hall i Farsta, för i dag är restiden till Tyresö via Gullmarsplan nästan en och en halv timme, tur och retur.

Den som kan mest om mattcurling hos oss är Toni Eklund (sitter i styrelsen tel. 649 45 44 ) det är hon som dragit igång SPF Farstas mattcurling grupp. Vill man se filmer eller ta reda på regler m.m. kan man ”googla” på ordet mattcurling och då hittar man massor av information. Det här passar alla åldrar och det är kul.

 

 

 

 

 

 

 

 

SPF Stockholm
Publicerad 2012-08-20

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas