Festligt, folkligt, fullsatt!
Landet runt | SPF Skåne

Festligt, folkligt, fullsatt!

SPF Skåne
Publicerad 2011-10-27

Nalens gamla slogan passade verkligen in på första månadsmötet efter sommaruppehållet. Den alerta programgruppen hade lyckats att engagera Jazzing Jacks, helsingborgarnas eget husband sedan trettio år. För just i år fyller bandet trettio. Förresten så är det lika mycket hela världens husband, med tanke på dess turnerande, inte minst i USA. Och av den fullsatta lokalen, cirka 250 personer, var det ett lyckat val. Musikanterna verkade av deras glada miner att döma, också att trivas gott.

Efter Urban Lindbergs eminenta presentation drog det igång. Med gamla välkända låtar som Beale Street blues, C´est magnifique, It had to be you och Stranger on the shore. Mellansnacket skötte Lasse Karlsson som vanligt med den äran. Men så är han ju en riktig urhelsingborgare. Han lyckades till och med att få publiken att friska upp franskan!
Tyvärr lyckades den entusiastiska publiken inte applådera fram ett extranummer. Men blev lovad att få höra det vid bandets nästa koncert.
Urban tackade av musikanterna med en bukett solrosor, som lyste lika vackert som augustisolen. Vill ni veta vad ”gossarna” heter som spelar, så är det; Lasse Karlsson klarinett, Hans Ingelstam trombon, Jack Andersson trumpet, Gunnar ”Ceasar” Andersson piano, Kalle Cronquist bas och Frank Andersson trummor.

Vid pennan
Lars-Gösta Hultberg

SPF Skåne
Publicerad 2011-10-27
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas