Landet runt | SPF Västmanland

Föreläsning om Tibet

SPF Västmanland
Publicerad 2014-09-23

Den 18 september hade Köpingshus besök av Maj-Britt Gassby. Det var ca 70 seniorer som hade kommit till hennes föreläsning om Tibet – Landet på världens tak. Hon visade bilder och berättade om sina resor till Tibet.

Det är inte enkelt att komma in i Tibet men hon har lyckats. En gång fick hon vänta i 10 dagar
innan Kina lät henne resa in. Hon återgav många minnen och bilder av det Tibet som besökte första gången och hur det ser ut idag.

På en resa så bodde hon tillsammans med flera personer i samma rum. På natten så var det något som hon kände att det gick på hennes ben och upptäckte att det var en stor råtta. Inte någon liten mus som vi har utan en verkligt stor råtta. Många berättelser fick vi bland annat så har hon varit med om begravning av en ung man, vilket var en mycket stark upplevelse. Vi ska inte berätta här vad hon berättade och visade bilder av från den begravningen, men hon uttryckte sig så att det var den vackraste begravning hon har varit med om. Vi kanske tyckte att det var lite konstigt när man hört hennes berättelse.  Nu var det inte bara bilder från begravningen utan det fanns många fantastiska bilder på den vackra naturen, de höga bergen och folket som lever och bor här. Många minnen från sina resor fick vi höra och det var en fantastisk eftermiddag tillsammans med henne.

Eftermiddagen avslutades med kaffe och lottdragning.

Inga-Britt Lövelius

SPF Västmanland
Publicerad 2014-09-23
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas