Från sju sorters kakor till Höstsonaten
Landet runt | SPF Skaraborg
Birgitta Rasmusson berättade om kaffe och småkakor. Foto Birgit Hansen.

Från sju sorters kakor till Höstsonaten

SPF Skaraborg
Publicerad 2015-03-18

Spännvidden var stor när Vuxenskolan visade det kulturella utbudet, allt ifrån teater, musik till föreläsningar.

Dagen inleddes med programmet Monica Z, framfört av Sofia Geidvik och ackompanjerad av sin pappa. Det var ett varierande program med inslag av jazz, pop och blues. Och vaggvisan som hon spelat in på skiva och som vaggar prinsessan Estelle till sömns.

Jag var inbjuden att sjunga på Drottning Silvias privata 70-årsfest, berättar Sofia.

Därefter var det bara att välja mellan ett flertal program i fyra olika rum. Det var omöjligt att ta del av hela programmet. Ett program som lovade mer än väntat var Sju sorters kakor och annan mat med Birgitta Rasmusson, Ica Provköks före detta chef. Hennes redogörelse för kaffegods, kakor och trender var mycket intressant. Dessutom menade hon att småkaksbufféer är högsta mode och att de små mockakopparna är utmärkta att servera espresso i.

I Festsalen framfördes Bot och bättring av Lukas Stark och KG Malm, som gav prov på sin turnékonsert med kända och okända, orimligt vackra och grovhugget fula visor. I Festsalen spelade också Eva & Roy, två musiker från Kinnekulle och ScenVara berättade om sin teaterföreställning om tre medelålders damer.

Monica Z gavs för alla som deltog i utbudsdagen. Dessutom gavs en scen ur Ingmar Bergmans verk Höstsonaten. Pjäsen handlar om det komplicerade förhållandet mellan mor och dotter, med Grynet Molvig och Paula Ternström i rollerna.

Sist på dagen var det dags för Dick Harrison, som i sin intressanta föreläsning konstaterade att det knappast kan finnas några riktiga ”svenskar”, då invandringen till vårt land startade när det började bli beboeligt. Därefter har kungamakten vid olika tillfällen sett till att invandrare kommit hit. Till och med att när Göteborg anlades, var det med hantverkare och förvaltning från Nederländerna.

Allt jag berättar kan styrkas, det är bara att googla, sade han.

Text BIRGIT HANSEN

 

 

SPF Skaraborg
Publicerad 2015-03-18
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas