Landet runt | SPF Bohuslän

Friskvård inom SPF Strömmen i Strömstad.

SPF Bohuslän
Publicerad 2013-01-28

Friskvård kan se olika ut och i SPF Strömmen finns några eldsjälar som funnit ett hållbart koncept  bestående av stavgång med auktoriserad guide till olika mål.  Stavgångsgruppen har blivit en av de populäraste friskvårdssatsningarna i kommunen. Man promenerar på torsdagar året om, undantaget sommarmånaderna och längden  varierar  mellan 3 och 4 km, ibland längre och nöjda deltagare vittnar om att de lär sig något nytt varje gång.

Bygdens historia blandas med information om nya markområden för bebyggelse och industrier.  Oavsett om man har flyttat till Strömstad eller har bott här länge, så finns det alltid mer att lära om sin hembygd.

Motionens betydelse är stor men också den sociala gemenskapen med småprat och fikapaus.  Alla pensionärer som kan och orkar är välkomna att delta.

För de i gruppen som föredrar ett något lugnare promenadtempo finner rådiga ledare på lösningar med hänsyn till naturens skiftningar och vädrets makter. 2012 vandrade stavgångsgruppen 33 torsdagar,  totalt  860 deltagare.

Till första vandringen i år kunde ledarna Barbro Mattsson, som också är guide, Thorsten Pehrsson och Siv Halvordsson konstatera att 32 stavgångare mötte upp.

Stavgångspromenaderna har hållit på i flera år och alltfler pensionärer upptäcker tjusningen med motion i grupp under ledning av sakliga och kunniga  SPF:are.

 

SPF Bohuslän
Publicerad 2013-01-28
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas