Landet runt | SPF Västmanland

Fyra L roade Köpingshus

SPF Västmanland
Publicerad 2011-04-19

I gruppen är det  en kvinna Susanne Lindbäck, lärare och tre herrar Bengt Jonshult, litteraturvetare,  Lars G Burman och Lars-Olof Norée läkare. När de funderade på namn till gruppen så kom de på att alla hade  yrken som börjar på L  lärare, två läkare och litteraturvetare så därför blev det  Jazzgruppen The Four L:s.
Nu var det inte bara jazz som de framförde utan hade en hel del roliga historier, sanna eller påhittade får var och en som var där själv avgöra, men roliga var de och publiken skrattade högt. Repertoaren sträcker sig från Bellman till Porter. Vi fick höra många olika kompositörer, bland annat  var det  dryckesvisor av Bellman och visor av Cornelius.
Eftersom Bengt Jonshult har en del att göra med Bellmanmuseet i Kolsva så fick vi reda på en hel del av Bellman bland annat att han hade skrivit elva psalmer och att J-O Wallin hade skrivit dryckesvisor. Nu blev det så att Bellman fortsatte att skriva dryckesvisor och Wallin psalmer vilket har fallit ut väldigt väl.
Det var en mycket trevlig underhållning och många och långa applåder fick de av publiken.
Efter kaffet och före lotteridragningen så berättade Bengt för oss vart ordet lotteri kom ifrån. Det var en mycket intressant information som vi inte hade någon vetskap om tidigare.
Inga-Britt Lövelius

SPF Västmanland
Publicerad 2011-04-19

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas