Båtresan till Stenskär
Landet runt | SPF Norrbotten

Båtresan till Stenskär

SPF Norrbotten
Publicerad 2012-07-06

SPF Rönnens sångkör Fyrklangen, har hållit terminsavslutning med en båtresa till Stenskär. Resan gjordes med S/S Favourite, som hade säsongspremiär för skärgårdsturer i Piteå skärgård. Femton förväntansfulla sångare, varav fem med sin make/maka, samlades på Södra hamn i ett strålande solsken. Hela hamnbassängen låg alldeles spegelblank. Det kändes overkligt, med tanke på den väderlek sommaren hittills bjudit på.

Efter en och en halv timme, kunde körmedlemmarna gå iland på Stenskär. Där finns ett antal timrade eldstäder, där man samlades för en första kaffe/thestund. Efter det var det fritt att ströva omkring på ön. De flesta sökte sig bort till fiskeläget, där Sture Grahn helt oförberedd, berättade om människorna, som förut hade sin utkomst ur fisket sommartid. Det finns ett antal labyrinter på ön, mer eller mindre övervuxna. Enligt Wikipedia, så finns i Sverige omkring 300 kända labyrinter, i Finland cirka 200 och i Norge cirka 20. De flesta svenska labyrinterna ligger utmed kusterna och över hälften i Norrland. De nordiska labyrinterna består ofta av rader av kullerstenar, lagda i ett symmetriskt, snarare än slumpmässigt, mönster. De flesta labyrinter i landet härrör från 1300-talet och framåt, ett fåtal äldre labyrinter finns i anslutning till brons- och järnåldersgravar.

Efter strövtågen på ön, kom medhavda lunchkorgar fram och en grilleld hade brunnit ned till glödbädd. Även körens egenproducerade sånghäfte fanns med och det sjöngs av hjärtans lust. Det rådde total enighet om att dagen var helt igenom lyckad.

SPF Norrbotten
Publicerad 2012-07-06
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas