Gamla Morabilder tände publiken
Landet runt | SPF Dalarna

Gamla Morabilder tände publiken

SPF Dalarna
Publicerad 2014-09-18

Börje Elofsson hälsade alla varmt välkomna till SPF denna vackra sensommardag och överlämnade ord och bild till Owe Hållmarker, som för andra gången kom till oss och visade både gamla och nyare bilder ifrån Mora. Det första fotot var en flygbild över Mora från 40-talet och nästa var på Mora Tingshus när det var alldeles nybyggt. Owe berättade att Tomtebogården stod som ett ödehus under lång tid innan det revs. Han lät oss veta en hel del om varje bild och att många av dem kom ifrån både Face-book och Mora bygdearkiv. Sedan följde foton av Mäxgården, Mora Tidningshus, EPA, Centrumcaféet, Strömssågen, Morkarlby station, mjölkmagasinet samt apoteket. Det var inte bara Owe Hållmarker som pratade om bilderna utan han fick även information av den entusiastiska publiken som informerade honom ännu mer. Många av SPF-medlemmarna kände igen vissa personer på bilderna och kunde även kommentera och informera om en del andra foton. En mycket uppskattad eftermiddag och stora applåder till Owe Hållmarker som kunde så mycket om dessa gamla bilder.

Börje Elofsson tackade Owe för den här timmen och Karin Mjöberg överlämnade en present till honom för hans medverkan på SPF. Ordf. Stig Sjöholm tackade också Owe så mycket och även publiken, ett 70-tal medlemmar som hade kommit till Majstångsbacken. Lars-Åke Hansson berättade om den lyckade Islandsresan och puffade även för Julbordsresan.

Bert Persson berättade om KPR och vill ha förslag till demokratidagen före den 2 oktober. Bengt Johansson förrättade lotteridragning innan kaffet med hembakat bröd serverades.

Pennfäktare Ing-Marie Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2014-09-18
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas