Landet runt | SPF Gästrikland

Gävleseniorer till Serbien

SPF Gästrikland
Publicerad 2011-11-01

En tidig morgon i mitten av september äntrar 41 seniorer från SPF-föreningarna i Gävle en buss till Arlanda, för vidare befordran med flyg till Serbien. I 13-tiden landar vi i Belgrad, där vi välkomnades av de svensktalande guiderna Jelena och Marko, vilka väl kom att ta hand om oss under den kommande veckan.

Vid sen eftermiddag anlände vi till den lilla staden Banja Koviljaca vid floden Drina, vilken blev vår ”hemstad” under sex intressanta dagar. Staden är väl känd för sitt SPA, vilket stod till vårt förfogande under vår första dag. Vädret och värmen låg högt över vad vi är vana med uppe i Norden ! En afton låg temperaturen på 37 grader !!

Vi företog flera intressanta bussfärder, förbi enorma majsfält eller på kurviga bergvägar.
En dag företog vi, med fyra kopplade gummibåtar, en intressant båtfärd på den grunda floden Drina! Vi besökte.den berömda ”Träbyn” Mecavnic, där gatorna har fått namn efter kända regissörer, bland annat Ingmar Bergman ! En intressant tågresa företogs på den kurv- och tunnelrika museijärnvägen ”Sarganska Osmica”, med vackra vyer över höga berg på den ena sidan spåret eller djupa dalar på den andra !

Vår sista dag i Serbien ägnades ett intressant besök i huvudstaden Belgrad, med en vacker utsikt över floden Donau.
Vår ”Avskedsmiddag” företogs på en trevlig restaurang i konstnärskvarteren ”Skadarlija” med god mat och musikalisk underhållning. Under aftonen förstärktes musiken av Ingvar Sundin, vilken med gitarr och sång gav gästerna en hälsning från Sverige!

Ett stort tack går till våra guider, Jelena och Marko samt till Britta och Ingvar Sundin SPF Ankaret resp. Marianne och Rune Pettersson SPF Gavle.

Bernt Forsberg & Lisbeth Varfeldt
SPF Ankaret

SPF Gästrikland
Publicerad 2011-11-01

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas