Landet runt | SPF Örebro

Glanshammar festade in hösten

SPF Örebro
Publicerad 2011-10-27

Vid Glanshammars SPF:s Höstfest samlades 133 medlemmar varav 4 för första gången och fick information av ordf. Börje Gustafsson om bl. a. Ängens nyöppnade minnesmottagning dit man kan gå för att få indikation om att minnesfunktionen är bra eller mindre bra. Besöken är avgiftsfria.

Seniorfestivalen 5-8 oktober erbjuder skiftande program med höjdpunkt på lördagen den 8:e med många aktiviteter på Conventum med seminarium, utställningar, teater, Elvisshow samt som avslutning sällskapsdans. Föreningen bidrar med funktionärer.

Ordf. rapporterade från SPF:s förbundskongress i Ronneby 16-18:e juni. En kongress som hålls vart 3:e år och som förutom en del val beslutar om riktlinjerna för de närmaste årens verksamhet.
Reseledaren Lotta Gustafsson informerade om vad som är viktigt att känna till för de ca 90 medlemmar som delta i de två resorna till Tysklands vindistrikt med en resa den 10:e och en resa den 24:e september.

Ordf. som även är ledamot i kommunens Pensionärsråd (KPR) meddelade att han fått gehör för tanken på att göra en framställan till kommunen om att pensionärerna ska få åka gratis på kommunens bussar under lågtrafiktid för att därigenom utjämna antalet passagerare med mindre trängsel för dem som måste åka på vissa tider beroende på arbeten och skolgång. Till nästa sammanträde ska Gustafsson lägga fram ett underbyggt förslag.
Pralinör Christina Pettersson, som är bosatt i Glanshammar, berättade om sitt arbete med pralintillverkning och den viktigaste ingrediensen chokladen och hur den bearbetas från växtplatsen i företrädesvis Sydamerika tills den blir praliner i på Almida i Lillån,

Börje Gustafsson

SPF Örebro
Publicerad 2011-10-27

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas