Landet runt | SPF Jönköping

Glitter! Glamour! Show!

SPF Jönköping
Publicerad 2012-05-22

Glitter!Glamour!Show! samt ekonomi var de båda ledmotiven på ”vårterminens” sista möte måndagen den 14 maj.

Ordförande Leif Karlsson öppnade sedvanligt med att hälsa de närvarande c:a 80 talet mycket välkomna och speciellt de båda ” ledmotivens” representanter. Samtidigt passade han på att påminna om de båda i tiden närliggande utflykterna till Ekelundshof och Skilllingaryd. Därtill att det under kaffedrickandet blir distribuerad en teckningslista för Sillafesten med lotteri ( till det facila priset av 100 kronor/person)med extra påminnelse i JP den 7 juni. Naturligtvis informerades också om vår 25-årsjubileumsfest i november, där föreningens kassa tillåter ett extra tillskott, varför medlemmarna bara behöver betala 300 kronor per person för denna trevliga tillställning i en annars ganska trist månad.Våra representanter i förbundets Vem vet mest-tävling var så duktiga att de slutade på tredje plats i länet bland 51 föreningar.

Sedan var det dags för det ekonomiska inslaget i form av två representanter från Svenska Handelsbanken i Bankeryd
( SHB), som hade ombetts att komma och informera om nuläge och framtid för kontoret i Bankeryd.

Vi fick veta att efter grundandet av banken år 1871, öppnades det första kontoret ute i landet just i Bankeryd!!!Det lämnades mycket klara och fullständigt entydiga besked om att man avser att förbli i Bankeryd, att man strävar efter att behålla personalen kvar på kontoret för att man därigenom får en mycket god kontakt med kunderna OCH att kontanthanteringen skall självklart bli kvar så som den är idag.Därtill kommer den ganska självklara assistansen av personalen med betalningar för äldre som ej har varken Internet eller Plusgiro, och detta utan någon som helst avgift. Det mottogs med applåder från de närvarande.

Också var det dags för ”Elvis ” att äntra scenen, dvs i form av Erling Lundbrg från Malmbäck, i det civila kantor. Klädd i svarta scenkläder i utförande c:a 60-tal, blev det först en uppvärmning av publiken med allsång till ackompanjemang på dragspel. Inledningen av Elvis-eran exemplifierades med ett par religiösa-gospel-sånger som ”Oh store Gud” och ”Pärleporten, eftersom vi fick veta att Elvis växte upp i ett religiöst hem och var därför ganska ofta i kyrkan. Därefter byttes till guitarr till den varierade elektroniska bakgrundskompet, och då började de närvarande klappa takten och man kände hur pulsen ökade. Eftersom Tom Jones och Elvis hade många likheter, bjöds också på bl a ”Green, green grass of home” och ” Delilah”, där publiken fick tilllfälle att sjunga med som doakör!, vilket gjordes med mycket engagemang.!!Applåderna från publiken för det fina framförandet av melodierna blandades med dito för de ytterst roliga historier, som Erling skickligt stoppade in bland rena Elvis-fakta.Erling berättade bl a att Elvis på 50-talet tjänade ofattbara 356.000 kronor i veckan, en fullständigt ofattbar summa på den tiden. Så fick vi tillfälle att önska och det blev självklart ” Love me tender”.

Tre välkända melodier framfördes också från hans militära vistelse i Tyskland, bl a  ”Muss I denn”, ”It´s now or never” samt ” Falling in love with you”. Givetvissfkulle vi också få se prov på de så berömda höftvickningarna , som på den tiden blev så kritiserade för allt ont de förde med sig, så det blev fullt ös både på Erling och publiken till melodierna ” Hound dog” och ”Good luck charm”.

Som avslutning blev de tden melodi som Erling redan som femtonåring lärt sig, nämligen ” Let me be there”. Avslutningsapplåderna blev givetvis dundrande och visste knappt att sluta och det var lätt för ordföranden att framföra sitt varma tack till yttterligare en applåd. Ja, det var en terminsafinal, en riktig GRANDE FINALE!

 

SPF Jönköping
Publicerad 2012-05-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas