Gunnar Enqvist gästade Sydporten
Landet runt | SPF Västerbotten

Gunnar Enqvist gästade Sydporten

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-10-19

Hörnefors. 70-talet personer besökte församlingsgården vid månadsmötet i oktober. Gunnar Enqvist underhöll suveränt med sång, gitarrspel och berättelser kopplade till 1940-talet och framåt. Han varvade berättelser med kända sånger och slagdängor och publiken sjöng villigt med i refrängerna. Historierna, ibland på bondska, kunde röra sig om händelser från hans egen barndom med bränd bak, Burviks barnkoloni, systern som höll på att bli pojke, läsövningar med tant Klara osv. Han varvade också in typiska anekdoter för tiden, t ex ransonering, strumpsömmar, elspisens intåg, stringhyllor, motbok och beställning av telefonsamtal. Gav även prov på buktalartalang och imiterade Tage Erlander, Evert Taube och Herbert Tingsten. För att inte tala om historien om den harmynte humoristen Per Bergdahl.

Under mötet visades ett rullande bildband från Sydportens månadsmöten, vinprovning samt resor till Hemsön och Tallinn. Christer Fredriksson undervisade hur hemsidan fungerar och Uno Höök föredrog en filosofisk historia om vad vi bör prioritera i livet. En enkät genomfördes för att pejla intresset för studiecirklar.

Efter lotteridragning tackade ordföranden alla som medverkat i mötet och då särskilt kaffegruppen för mycket gott hembakt fikabröd.

SPF Västerbotten
Publicerad 2012-10-19
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas