Landet runt | SPF Dalarna

Gustav Vasa roade Morabygden

SPF Dalarna
Publicerad 2011-02-08

Vårens tema ”Kultur och hembygdshistoria från Ovansiljan” inleddes med underhållning av ”Gustav Vasa o drängen Mats”. I februari kommer sen en representant från Särna att berätta om sin bygd, i mars Älvdalen, i april hemlig resa och i maj får vi lära känna Orsa.
Ing-Marie Kullander hälsade dagens aktörer från Säter, Bengt-Åke Johansson och Mats Östberg välkomna till Majstångsbacken. Medlemmarna fick vara med om en mycket trevlig underhållning om ”Gustav Vasa och drängen Mats kända och okända äventyr i Dalarna”. Drängen Mats sjöng och spelade dragspel så medryckande att publiken föll in i de välbekanta låtarna. ”Gustav Vasa” var en bejublad aktör som livfullt berättade om sina äventyr under sin resa upp genom Dalarna fram till Mora och Utmeland.
Efter deras framträdande informerade kassören, Per Andersson, om styrelsens remissyttrande angående sammanslagningen med SPRF, ordf. Stig Sjöholm kompletterade med ytterligare synpunkter.
Lars-Åke Hansson informerade om planerade resor under det kommande året, där årets långresa kommer att gå till Irland.
Eftermiddagen avslutades med kaffe och lotteridragning. Under kaffet höll ”Gustav och hans dräng” en frågetävling där priset blev ett litet paket Wasabröd.
Programansvarig:Ing-Marie Kullander
Gästvärd: Gill Torildsson

SPF Dalarna
Publicerad 2011-02-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.