Hagsätra-Rågsved firade 60 år
Landet runt | SPF Stockholm
Johnny Dahlin under sitt anförande. Foto: Stig Ek

Hagsätra-Rågsved firade 60 år

SPF Stockholm
Publicerad 2012-11-19

1952, på Menlösa barns dag, den 28 december, startade en pensionärsavdelning i Älvsjö som fick nr 65 och sedermera blev SPF Hagsätra-Rågsved fick vi höra från Hans Rosfors som gav en historisk tillbakablick vid föreningens jubileumslunch på Internationella Restaurangsskolan på Ahlströmergatan 29 i Stockholm. Hans hade gjort en diger undersökning om föreningens historia som resulterat i inte mindre än 40 hela A4 sidor. Dessa sidor blir nu underlag för en historisk broschyr om föreningen.

Ordföranden, Jan-Olof Bergström, hade dessförinnan önskat alla hjärtligt välkomna.

Från SPF: s Stockholmsdistrikt deltog v. ordförande Johnny Dahlin och höll ett fint anförande där han lyckönskade föreningen och meddelade att distriktet skänkt ett penningbidrag till jubileumsfesten. Han reciterade också Tage Danielssons fina dikt om god sammanhållning: ” En droppe i livets älv, har ingen kraft att flyta själv. Det ställs krav på varenda droppe, hjälp till att hålla de andra oppe”.

Vi underhölls av den duktige italienske vissångaren Paulo Marogna, som bla spelade en jubileums-visa med text av Malte Ellström där alla fick vara med och sjunga.

Nästan 80 personer deltog i lunchen, och bjöds på morotsoppa med räkor som förrätt , helstekt fläskkarré med rosmarinsky och ugnsbakade rotsaker som huvudrätt därtill ett glas vin. Som en fin avslutning serverades vanilj-och hallonmousse. Allt var välsmakande och trevligt serverat av de fina ungdomar som går på skolan.

Stig Ek

 

SPF Stockholm
Publicerad 2012-11-19
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas