Landet runt | SPF Kronoberg

Hamneda på vårresa

SPF Kronoberg
Publicerad 2012-05-22

Vårresa: Resan startade tidigt på morgonen den 9 maj från Hamneda och den gick upp mot Åsens by i Aneby kommun. Åsens by är ett kulturreservat och skildrar smålandslivet som det var för 100 år sedan. Mycket trevlig plats som vi nog var och en kommer att besöka fler gånger.

Därefter fortsatte färden mot Eksjö, den unika trähusstaden. Stadsguiden Göran Modig tog emot oss och berättade om Eksjö och dess historia. Han guidade ossgenom staden på ett engagerat och humoristiskt sätt. Guidningen var mycket
uppskattad och lockar till fler besök i Eksjö. Resan fortsatte tIll Bodafors med besök på Pelargonmuseet och Hembygdsföreningens radiomuseeum innan det var dags för hemresa. Naturligtvis åtnjöts både mat och fika under dagen. Alla vi 46 resenärer kom hem nöjda och belåtna och tackade Märta och Elin som sett till att vi kom iväg på denna trevliga resa.

Gökotta:På morgonen den 16 maj samlades 25 medlemmar från Hamneda SPF vid Issjöa missionshus. Gunvor Salomonsson berättade historien om detta missonshus, som är ett av de äldsta som finns bevarade. Missionshuset invidgdes 1860. Numera tillör den Lagadalskyrkan i Strömsnäsbruk.

Sedan satt alla ute och fikade och njöt av morgonsolen. Man gick en tipsrunda i den vackra bokskogen invid missionshuset. Tyvärr så hördes ingen gök denna gång men många har hört den tidigare i år.

SPF Kronoberg
Publicerad 2012-05-22

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas