Nostalgi i salongen
Landet runt | SPF Skåne

Nostalgi i salongen

SPF Skåne
Publicerad 2014-03-28

Innan nostalgin flödade i en fullsatt Salong, hade ordföranden läst sin sedvanliga och uppskattade dagsvers, informationen klarats av och våffla med sylt och grädde sköljts ner med kaffe. Det senare med anledning av att det var våffeldagen. Men nu var det ju tal om nostalgi. Den stod Lars Wikström, infödd Helsingborgare, för. Infödd bör man nog vara om man skall kåsera över ämnet ”Känn din stad!” och staden ifråga är Helsingborg. Eller man skall kanske skriva Hälsingborg i detta sammanhang.

Nåväl! Det var till och med så nostalgiskt att Lars visade sina bilder med en dia-projektor. (Jag undrar hur många som har dia-bilder och medföljande projektor undangömt, och kanske glömt, på vinden? Kanske vi skulle ordna en studiecirkel ”Det ljuva 60-talet.”)  Det enda som saknades var att bildvisaren borde ha knackat i golvet för att visa nästa bild. Det skötte han nu med en fjärrkontroll! Lars tema var staden i förvandling och han visade bilder tagna på ett och samma ställe med ett par decenniers mellanrum. Av kommentarer och förtjusta utrop att döma var många i publiken infödda Helsingborgare eller bott här länge. Särskilt bilden på den gamla saluhallen fick många att tänka på den gamla, goda tiden, verkade det. Fast å andra sidan framgick det av många bilder att det kanske inte alltid var så bra, utan att det nya var väl så fint.

Ett trevligt inslag i kåseriet var detaljbilderna på kända och okända platser i staden.  Många var enkla att gissa, men flera gick församlingen bet på.
Utöver bildvisningen gav Lars bevis på en annan konstnärlig ådra. Han sjöng till eget gitarrackompanjemang ett par aktuella melodier.

SPF Skåne
Publicerad 2014-03-28
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas