Hemlig Påskresa 25 mars
Landet runt | SPF Dalarna

Hemlig Påskresa 25 mars

SPF Dalarna
Publicerad 2013-03-27

Ett 50-tal förväntansfulla medlemmar från SPF i Älvdalen och  Mora satte sig tillrätta och spände på sig bältena i bussen för att åka mot okänt
mål. Första stoppet blev i Övre Gärdsjö där vi hälsade på Yvonne Björ på hennes gård. Där fanns får av olika raser och även små lamm. Hon visade oss många vackra fårskinn som hon själv berett och som var till salu. Hon tillverkade även många olika goda marmelader, drycker av olika slag, sylter, chutney, geleér, bärvinäger, örtoljor, kryddor och teblandningar m m. Vi bjöds alla på kaffe med skorpor och hennes goda marmelader.

Resan fortsatte sedan mot Furudal och det blev även en sväng till Furudals Bruk, innan färden gick ner mot Orsa igen. Nästa stopp blev vid Mässbacken där vi intog en härlig påsklunch. Vi hann även gå in i slipstensmuséet och se på gamla smedbilder från den tid då arbetet pågick och hur de har slitit för hand och dåliga hjälpmedel att ta till.

Mätta och belåtna fortsatte resan in till Orsa och till Teaterbaren, där Britt-Lis Jönsson, ”gamla Sollerökäringen”, bjöd oss på både kaffe och underhållning. Hon är ju helt suverän när hon bara pratar eller när hon sjunger med en bastuba som enda instrument. Men den killen som trakterade bastuban, gjorde det verkligen bra. Det blev ett mycket uppskattat inslag av alla. Efter detta gick färden hem till Mora och Älvdalen.

Ing-Marie Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2013-03-27

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas